Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan'da beklenen seçimin sonuçları açıklanmaya başlandı

        Yunanistan'da, dün gerçekleştirilen ve oyların yüzde 88'inin sayıldığı erken genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 36,29 ile seçimde en çok oyu alan parti oldu.

        Ülkede 29 Aralık'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından dün yaklaşık 10 milyon seçmen yeniden sandık başına gitti. Seçimler TSİ 19.00 itibarıyla sona erdi.

        İçişleri Bakanlığı verilerine göre katılım oranının yüzde 63 olduğu seçimlerde, sandıkların şu ana kadar yüzde 88'i açıldı. Buna göre, SYRIZA yüzde 36,29, Yeni Demokrasi Partisi (ND) yüzde 27,87, Altın Şafak (Hrisi Avgi) yüzde 6,31, Nehir (POTAMİ) yüzde 6,02, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yüzde 5,48, Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) yüzde 4,72 ve Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) yüzde 4,69 oy aldı.

        3 TÜRK MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

        Resmi olmayan sonuçlara göre Batı Trakya Türk azınlığına mensup 3 aday Yunan Meclisi'ne girmeye hak kazandı.

        Alınan bilgiye göre, Rodop ve İskeçe illerinde SYRIZA adayları Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa ve Hüseyin Zeybek, parlamentoya giriyor. Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek 2012'de yapılan genel seçimlerde de aynı partiden listelerinde birinci olarak milletvekili seçilmişlerdi.

        Mustafa Mustafa ise 1996 yılında daha sonra ismini SYRIZA olarak değiştiren Sol İttifak Partisi'nden (Sinaspizmos) bir dönem milletvekili seçilmişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ