Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Ukrayna'da devam eden çatışmalar halkı isyan ettirdi

        HT GAZETE

        Geçen yıl nisan ayından bu yana süren Ukrayna’daki iç savaşın son kurbanlarından biri de henüz 7 yaşındaki bir erkek çocuğu oldu. Alman Bild Gazetesi küçük Yegor’un hikâyesini sayfalarına taşıdı. Ülkenin doğusunda Rus ayrılıkçılar ile Ukrayna askerleri arasında ateşkes ilan edilmeden birkaç dakika önce ayrılıkçılar tarafından atılan havan topu saldırısında ölen çocuğun ölümü ülkeyi yasa boğdu. Yegor Molodetskykh’un ailesi, oğullarının ölümünün artık bu iç savaşın sona ermesi için bir sembol olmasını istiyor. Artemosk kentinde bir kız arkadaşıyla sokakta oynarken havan topu isabet eden Yegor olay yerinde öldü. Yegor’un cenazesinde bayılan anne Zhanna Molodetskykh, “Yegor’um öldü. Artık başka çocuklar ölmesin” dedi.

        ‘YANUKOVIÇ DAHA İYİYDİ’

        Aile çocuklarının hikâyesini tüm dünyaya duyurmak istediklerini söylüyor. İki odalı, eşyasız bir evde yaşayan ailenin büyük oğlu 13 yaşındaki Danil, “Yegor’umuz öldü ama hâlâ vurmaya devam ediyorlar” dedi. Yegor’un teyzesi Yulya ise “Keşke eski Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’i devirmek için yapılan Maidan hareketi hiç olmasaydı. Hiç olmazsa Yanukoviç zamanında biraz da olsa barış vardı” diye konuştu.

        Silahlar susmadı liderler telefonlaştı

        Ukrayna’nın doğusunda şiddetli çatışmalar sürüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’yu arayıp “ateşkesten yana olduklarını” bir kez daha teyit etti. Ayrılıkçılara karşı sürdürülen operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi’nin sözcüsü Andri Lisenko, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların son 24 saatte 112 kez ateşkes ihlali yaptığını, bu saldırılarda Ukraynalı 5 askerin yaşamını yitirdiğini, 25 askerin ise yaralandığını bildirdi.

        RT ekibikeskin nişancı ateşinin hedefi oldu

        Ukrayna’nın doğusunda görev yapan Russia Today (RT) çekim ekibi keskin nişancı ateşinin ortasında kaldı. Olay, RT ekibinin çatışmaların hâlâ sürdüğü Debaltsevo şehrinden 14 kilometre uzaklıkta olan Uglegorsk kasabasına giderken yaşandı. Kameralara yansıyan görüntülere göre, Ukraynalı bir grup keskin nişancı, giysilerinde ‘basın mensubu’ olduklarını gösteren yazılar olmasına rağmen doğrudan RT ekibini hedef alarak ilerlemelerine engel oldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ