Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Gazetenin ulaştığı okul arkadaşları Emwazi'nin çocukken nasıl olduğunu anlattı

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Londra'nın batısında doğup büyüyen Emwazi'nin okul arkadaşlarıyla çekildiği okul fotoğrafı Daily Mail gazetesi tarafından yayınlandı.

        Gazetenin ulaştığı okul arkadaşları Emwazi'yi, "sessiz, çalışkan, kibar ve futbolla ilgili" bir çocuk olarak anlatıyor. Ayrıca arkadaşları "her öğle arasında ve okul sonrası futbol kulübünde futbol oynardı. Bütün çocuklar gibi, o zaman forvet olmak istiyordu" şeklinde futbol sevgisini belirttiler. Öğretmenleri ise "Çalışkan bir öğrenciden bekleyebileceğiniz her şey onda vardı" diyor.

        Kuveyt'te doğan ve Kuveytli bir minibüs şoförünün oğlu olan Emwazi, 6 yaşındayken ailesiyle beraber İngiltere'ye gelmiş.

        MI5 ONU İZLİYORDU

        Gazetenin haberinde, "IŞİD'in Londralı katili" olarak tanımladığı Emwazi'nin 2009'dan bu yana MI5'in radarında olduğunu yazdı.

        Emwazi, 2009’da üniversiteden mezun olmasının ardından iki arkadaşıyla safari için Tanzanya’ya gitti. Ancak ülkeye girişinde gözaltına alınıp sınır dışı edildi. İngiltere’ye dönüş yolunda Amsterdam’da MI5 tarafından sorgulandı. Emwazi’nin iddiasına göre MI5 ona ajanlık yapmasını teklif etti. Teklifi reddeden Emwazi, bilgisayar şirketinde iş bulduğu Kuveyt’e yerleşti.

        2009 yılında Tanzanya’ya girişinin engellemesinden bu yana istihbarat servislerinin Emwazi’yi takip ettiği ve Kuveyt doğumlu militanın 2013 yılında Suriye’ye geçtiği, 2014 yılında da kafa kesme görüntüleriyle ortaya çıktığı belirtildi.

        "İNGİLTERE'DEN NEFRET EDERDİ VE HER ZAMAN SAVAŞA HAZIRDI"

        Ayrıca DHA yer alan habere göre, Suriye’de bir dönem stajyer doktor olarak çalışan iki İngiliz doktor, kimliği Mohammed Emwazi olarak açıklanan Cihatçı John’u çalıştıkları hastaneden tanıdıklarını, Emwazi’nin İngiltere’den nefret ettiğini ve savaşa her zaman hazır olduğunu iddia etti. İngiliz Telegraph gazetesindeki habere göre İngiliz TV kanalı ITV’nin haber kanalına konuşan iki İngiliz doktor, Suriye’de bir dönem çalıştıkları hastanede, Emwazi’nin IŞİD militanı olmadan önce hastaneye arkadaşlarını ziyaret etmek için geldiği zamanlarda gördüklerini, Emwazi’nin her zaman savaşçı biri gibi giyindiği ve IŞİD’daki bu pozisyonunun agresif tavırlarıyla elde ettiğini söyledi.

        Röportajda gerçek isimleri gizlenen İngiliz doktorlar Emwazi için: -“Ziyarete geldiği arkadaşlarına şekerleme ve dondurma getirirdi. Çok sessiz biriydi, çok arkadaşı vardı, oldukça sosyal biriydi. Suriye’de meşgul biri gibi duruyordu ve güvenli bölgelerde her zaman savaşa hazırdı. Evli değildi, kimsesi yoktu, sürekli yer değiştiriyordu ve IŞİD’de yüksek kademede bir yetkisi vardı. Hep telefonda konuşur ve bir şeyler yapardı. Ancak yaralı arkadaşlarını hastanede ziyaret etmek için her zaman vakit bulurdu’’ diye konuştular.

        'CİHATÇI JOHN'UN KARDEŞİNİN ŞİDDET FİLMİ

        Daily Mail'in haberine göre; Middlesex Üniversitesi'nde medya üzerine eğitim alan 19 yaşındaki kızın ders için hazırladığı bir kısa film ortaya çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ