Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Erkek kılığında ev geçindiren Mısırlı kadın ödüllendirildi

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Mısır'ın Luxor kentinde kızına bakabilmek için tam 43 yıldır erkek kılığında işe giden 64 yaşındaki Sisa Abu Daooh geçen hafta "aile geçindiren kadın" ödülü aldı ve cumhurbaşkanı tarafından bizzat tebrik edildi.

        Huffington Post'un haberine göre pazar günü Mısır Cumhuriyet Sarayı'ndaki törende Cumhurbaşkanı Abdel-Fattah El-Sissi ile tanışıp $6,500 değerindeki ödülünü aldı. Ödül törenine geleneksel bir erkek giysisi ve türbanıyla katılan Abu Daooh'u, cumhurbaşkanı "örnek çalışan kadın" diyerek övdü.

        Eşi o ilk çocuğuna kaybederken vefat eden Abu Daooh, çalışmak durumunda kaldığında 1970'lerin Mısır'ında okuma yazma bilmeyen kadınlara açık çok az iş olduğunu fark etmiş ve hem bu yüzden hem de tacizden kaçınmak için erkek kılığına girerek iş aramaya başlamış.

        Abu Daooh, "Kendimi erkeklerden ve sert bakışlarından korumak ve geleneklerden ötürü hedef alınmamak için erkek olmaya karar verdim ... onların kıyafetlerini giyip kimsenin beni tanımadığı köylerde onlarla yan yana çalıştım" diye konuşuyor.

        Ödülden sonra da Abu Daooh hâlâ çalışıyor. Abu Daooh'un damadı çalışamıyor, bu yüzden anne aileyi geçindirmeye devam ediyor. "Eve annem ekmek getiriyor" diyen kızı, "her sabah 6'da kalkıp şehirdeki istasyonda ayakkabı boyamaya gidiyor. Artık yaşlandığı için araç gereçlerini ben taşıyorum" diye anlatıyor.

        Abu Dooah erkek giysilerine alıştığını ve kalan hayatını da bunları giyerek geçirmeyi planladığını söylüyor. "Bu kıyafetlerde ölmeye karar verdim. Alıştım bir kere. Bütün hayatım bu benim, şimdi bırakamam ki"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ