Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Düşen uçak teknik arıza nedeniyle saatlerce kalkamadı iddiası

        Alman hava yolu şirketi GermanWings'e ait 4U 9525 sefer sayılı yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde düştü.

        Kazada uçakta bulunan 144 yolcu ve 6 mürettebat yaşamını yitirdi. Kazanın neden olduğu henüz bilinmezken, ortaya çarpıcı bir iddia atıldı.

        GermanWings'e ait 4U 9525 sefer sayılı A329 tiği düşen uçağının teknik arıza nedeniyle saatlerce Düsseldorf Havalimanı'nda beklediği ileri sürüldü. Der Spiegel'in havalimanı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, düşen uçakta teknik bir arıza meydana geldiği ve saatlerde yerde beklediği ileri sürüldü.

        Alman Der Spiegel dergisinin haberinde yer alan bir diğer iddiaya göre, Airbus A320'nin düşmesi sonrası Lufthansa ve GermanWings'te çalışan onlarca pilot ve hostes, bu tip uçaklardaki olası teknik arızalar nedeniyle uçmak istemedi.

        KAPI ARIZASI

        GermanWings'in "Mannheim" isimli Airbus A320 tipi uçağının "Nose Landing Door" olarak adlandırılan ve uçağın gövdesinde bulunan bir kapıda sorun yaşadığı belirtildi.

        Lufthansa sözcüsü uçakta böyle bir teknik arızanını meydana geldiğini kabul ettiklerini ancak arıza giderildikten sonra uçağın yeniden normal seferlerine başladığını belirtti.

        SEFER İPTALLERİ

        Kaza sonrası Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin'deki Lufthansa ve GermanWings pilot ve hostesleri, Airbus A320 tipi uçaklara binmeyi reddetti. Alman havayolu şirketi Lufthansa ve GermanWings bu nedenle birçok seferini iptal etmek zorunda kaldı.

        LİDERLER OLAY YERİNDE

        Almanya, Fransa ve İspanya liderleri kaza bölgesinde yetkililerden bilgi alıyor. Liderlerin ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

        İSVEÇ FUTBOL TAKIMI KAZADAN SON ANDA KURTULDU

        Daily Mail'in haberine göre, İsveç üçüncü liginde oynayan Dalkurt FF futbol kulübü oyuncularının Katalonya'da kamp yaptıktan sonra Dusseldorf üzerinden İsveç'e dönme planının son anda kulübün yöneticisi Adil Kızıl tarafından iptal edildiğini yazdı. Gazete yolculuğun uzun süreceği için kulüp yöneticisinin bu kararı aldığını ve oyuncuların düşen uçağa binmediğini yazdı.

        Zürih ve Münih üzerinden üç farklı uçuşla İsveç'e dönen kafile, indikten sonra Düsseldorf uçağının düştüğünü öğrenince büyük bir şok yaşadı.

        'PİLOTLAR BAYGINDI' İDDİASI

        Finlandiya televizyonu pilotların düşüş anında baygın olduklarını iddia etti.

        Barcelona’dan kalkan ve Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzereyken Fransa’nın güneyindeki Barcelonette bölgesine düşen uçakta bulunan karakutu ile ilgili ilk açıklamalar geldi. Finlandiya televizyonu pilotların düşüş anında baygın olduklarını idda etti. Finlandiya Havacılık Ajansı ve Ulaştırma Güvenliği Genel Müdürü Pekka Henttu ise “Karakutudaki ilk bilgilerin düşüş anında kabinin tamamen sessiz olduğu yönündedir” sözlerini etti.

        UÇAĞIN DÜŞÜŞ ANI RADARDA!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ