Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Nijerya'da Boko Haram örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra kurtulan genç kızlardan bazıları tekrar okula döndü

        HABERTURK.COM / DIŞ HABERLER

        Nijerya’da radikal İslamcı Boko Haram örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra kurtulan genç kızlardan bazıları cihatçılara medyan okuyarak tekrar okulun yolunu tuttu.

        Her ne kadar tutsaklıktan kaçıp ülkenin kuzeydoğusundaki Chibok kasabasında ailelerine kavuşan rehineler daha henüz militanların geri dönecekleri korkusunu uzun süre üzerlerinden atamamış olsa da, Nijerya Amerikan Üniversitesi'nin kendilerine burs vermesi üzerine yeniden okumaya karar verdi.

        Guardian’ın haberine göre ülkenin kuzeydoğusunun en büyük kentlerinden Yola’da bulunan Nijerya Amerikan Üniversitesi görevlileri 21 kızın ailesini üniversiteye girmeleri için ikna etti.

        'BANA UÇMAM İÇİN KANAT VERDİ'

        Burs teklifinin arkasındaki üniversite görevlileri, aileleri ikna etmek için Chibok’a gitmiş. Çok sayıda aile kızların üniversitede okuması teklifine uzun süre direndiğini ve günlerce tekrar tekrar görüşerek fikirlerini değiştirmeye çabaladığını anlatıyor.

        Kızlardan biri eğitimin ne anlama geldiği sorulduğunda, “Bana uçmam için kanatlar verdi” diyor.

        Ancak UNICEF'in raporuna göre, Boko Haram örgütü tarafından 1 milyondan fazla Nijeryalı yerinden edilmiş ve "batı eğitimi" haram sayılmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ