Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taarruza geçiyoruz

        HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Slovakya’da “Türkiye bir değişimin içinde. Şu an bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize yakışacak gömlek, başkanlık sistemidir” dedi CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, önceki gece, 3 AB üyesi ülkeyi kapsayan ziyaretinin ikinci durağı olan Slovakya’ya geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Bratislava’da konaklayacağı otelin önünde kendisine sevgi gösterisinde bulunan gurbetçilere hitap etti.

        ‘KÜRT SORUNU ARTIK YOKTUR’

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir sürecin içindeyiz ve bu sürecin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Türkiye bir değişimin içinde. Şu an bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanma, başkanlık sistemidir” dedi. Özgürlükler noktasında Türkiye’nin ileri düzeyde olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Karalama kampanyalarına sakın aldanmayın. Kürt sorunu artık yoktur. Biz, inkâr politikalarını ayaklarımızın altına aldık, asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Ülkemizde Türk kardeşimin de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır. Mesele ülkemizi birileri bölme gayreti içinde. Biz buna da fırsat vermeyeceğiz.”

        Erdoğan, son seçimlerde Avrupa’da oy kullanım oranının yüzde 25 civarında olduğunu belirterek, “Sandık namusumuzdur, muhakkak oy hakkınızı kullanın” çağrısı yaptı.

        3. NÜKLEER SANTRAL İÇİN SİNYAL

        Türkiye-Slovakya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. nükleer santralın da sinyalini verdi. Erdoğan, “Nükleer enerji noktasında ülkemizin, birisi güneyde birisi kuzeyde olmak üzere şu anda yürümekte olan iki önemli çalışması söz konusu. Bunun devreye girmesi bizim için 7-8 yılı bulacak. İkisinin toplamı yaklaşık 9 bin 500 megavat gücünde olacak. Belki ardından üçüncü bir nükleer enerjinin de adımını atacağız” dedi. Erdoğan Slovakya’dan, ziyaretinin 3’üncü durağı olan Romanya’nın başkenti Bükreş’e geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ