Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Papa'nın soykırım açıklaması dış basında

        Papa Françesko'nun dün 1915 olaylarında ölen Ermeniler için "20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadesini kullanmasının ardından Türkiye Vatikan Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Gerginlik dış basının gündeminde de geniş yer buldu.

        Financial Times: Papa Françesko'nun Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki Ermenilerin öldürülmesini 20. yüzyılın ilk soykırımı olarak nitelendirmesinin ardından Türkiye Dışişleri Bakanlığı Vatikan Büyükelçisi'ni çağırdı.

        Papa'nın bu açıklamalarına Türkiye'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

        BBC: Papa Francis'in Osmanlı İmparatorluğu döneminde Ermenilerin öldürülmesini "soykırım" olarak nitelendirmesi Türkiye tarafından eleştirildi.

        Ankara bu açıklamalara karşılık olarak Vatikan Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Türk Dışişleri Bakanı açıklamaları "Tarihi gerçeklikten çok uzak" olarak yorumladı.

        CNN: Papa'nın deklarasyondan alıntı yapmasına karşın kullandığı soykırım ifadesi Türkiye'yi üzdü.

        Türkiye ise Papa'nın bu konuşmasına Vatikan Büyükelçisi'ni Dışişleri'ne çağırarak karşılık verdi.

        Independent: Papa Francis, Osmanlı Türkleri tarafından öldürülen Ermenileri "20. yüzyılın ilk soykırımı" olarak nitelendirdi.

        Huffington Post: Papa'nın Osmanlı Türkleri tarafından öldürülen Ermeniler için " 20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadelerini kullanmasının ardından Türkiye Vatikan'a karşı ilişkilerinde güvenini kaybettiğini ve büyük hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

        Papa, pazar günkü ayinde yaptığı konuşmayla diplomatik bir krizi ateşledi.

        El Cezire: Papa Francis'in soykırım ifadesini kullanmasının ardından Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi açıklama yapması için Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı.

        Dışişleri Bakanlığı'nın daha sonra resmi bir açıklama yapması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ