Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İspanya'da 3 Türk boğularak can verdi

        Çanakkale Gelibolu’daki yatılı Anafartalar İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi’nden 10 öğrenci ve 2 öğretmen, Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca desteklenmeye değer bulunan “Engelli Bireylere İstihdam Edilebilir Mesleki Becerilerin Kazandırılması” konulu Erasmus ve Mesleki Eğitim Projesi kapsamında İspanya’ya gitti.

        Bir haftadır burada eğitim çalışmalarına katılan grup önceki gün Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella’ya geçti. Burada denize giren kafileden işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) dalgalara kapıldı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olan Ümit Nalbant (27) öğrencilerini kurtarmak için denize atladı. Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre dalga ve akıntı, üçünün de boğularak can vermesine neden oldu. H.Ö. (17) adlı öğrenciyse kurtarılıp tedavi altına alındı.

        ÜMİT ÖĞRETMEN EVLENECEKTİ

        5 yıllık öğretmen olan ve 3 ay önce nişanlanan Ümit Nalbant’ın 28 Ağustos’ta düğünü olduğuöğrenildi. Nalbant’ın Kırklareli’nde yaşayan kardeşi İsmail Nalbant, “Ölüm haberiyle annem, babam ve kardeşim yıkıldık. 2 gün önce konuştuk. Öğrencileriyle çektiği fotoğrafları gönderdi.

        Öldüğüne inanamı- yorum. Konuşmayı kısa kesip ‘Detayları gelince görüşü- rüz’ dedi ve kapattı. Bu son görüşmemiz oldu” dedi.

        GÖZYAŞLARI DİNMİYOR

        İzmir’de yaşayan Şakir Çelik (19) ve Balıkesir’de yaşayan Serdar Fidan’ın (18) aileleri de acı haberle yıkıldı. Balıkesir’deki evlerinde oğullarının ölüm haberini alan Ahmet ve Günnur Fidan gözyaşlarına boğuldu. Denizi ve yüzmeyi çok sevdiği öğrenilen Serdar’ın babası Ahmet Fidan, oğlunun derslerinde başarılı olduğu için İspanya’ya götürüldüğünü anlattı. 2 çocuk babası Fidan “Bu yıl mezun olacaktı. Ayın dördünde gönderdik. Pazar günü döneceklerdi. Ölüm haberine inanamadık” dedi. Kafile halinde çıktıkları İspanya yolunda, Türkiye’den ayrılmadan önce ve İspanya’da çektikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaşan genç- lerden Serdar Fidan’ın son paylaşımında “Marbella Beach’da müthiş hissediyor” cümlesi yer aldı.

        MADRİD BÜYÜKELÇİLİĞİ: OTOPSİYİ BEKLİYORUZ

        Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği, Marbella’da boğulan 3 Türk’le ilgili harekete geçti. Yetkililer, 3 kişinin can verdiği olay sırasında denizin dalgalı olduğunu belirterek uyarı bayrağı ya da cankurtaranın olmaması nedeniyle olayla ilgili ihmal olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Ayrıca otopsi raporlarının beklenildiği belirtildi. Cenazelerin otopsinin ardından Türkiye’ye getirileceği öğrenildi. Dün Marbella Belediyesi 3 günlük yas ilan ettiğini açıklarken, kent meydanında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ