Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Baltimore alev alev

        HT GAZETE

        Omuriliği kırılan Afrika kökenli ABD’li Gray’in önceki günkü cenazesinin ardından kent sokakları savaş alanına döndü.

        ÇOĞU GENÇ 235 KIŞI TUTUKLANDI

        Cenazeye katılan öfkeli kalabalık polisle çatıştı. Polise taş ve tuğla fırlatan eylemciler 144 aracı ve 19 binayı ateşe verdi. Altısı ağır 20 polis memuru yaralandı. Çok sayıda dükkân ve market yağmalandı. Kentteki okullar kapandı; çoğu reşit olmayan 235 kişi tutuklandı. Son zamanlarda polis şiddetine kurban giden siyahilerin acısını içlerinde yaşayan binlerce kişi “Gray’in katilleri” nden hesap sorulması için haykırdı. Sokağa dökülen binler, geçen yıl Ferguson’da yine polis tarafından öldürülen siyahi genç Michael Brown (18), New York’ta öldürülen Eric Garner ve “diğerlerini” de unutmadı.

        OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

        Yaşananlar üzerine Baltimore kentini sınırlarında barındıran Maryland Eyaleti Valisi Larry Hogan olağanüstü hal ilan etti. Asayişi sağlamak amacıyla polise takviye olarak Ulusal Muhafızlar da görevlendirildi. Kentte ayrıca, dün akşamdan başlamak üzere bir haftalık sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD Başkanı Barack Obama, polise ve göstericilere sağduyu çağrısında bulundu.

        'KIŞKIRTILIYORLAR'

        Baltimore Belediye Başkanı Stephanie Rawlings- Blake, “Gördüğümüz yıkım çok üzücü...Adalet isteyen kişilerin barışçı gösterileriyle şiddeti kışkırtmak isteyen haydutlar arasında bir fark olduğu gayet açık. Durumun kontrol altına alınması için eldeki tüm kaynaklar kullanılıyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ