Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Genel seçimler için KKTC'de oy kullanma işlemi başladı

        KKTC'deki seçmenler Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği bahçesinde kurulan beş sandıkta bu sabahtan itibaren oy kullanmaya başladı. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da elçilik bahçesinde kurulan çadırların içindeki 1 numaralı şeffaf sandıkta oyunu eşi Emine Akça ile kullandı.

        Oyunu kullanmadan önce gazetecilere konuşan Büyükelçi Akça,KKTC'de 94 bin civarında kayıtlı Türk seçmen bulunduğunu, seçimlere katılımı artırmak için bu yıl oy kullanma işleminde değişiklikler yapıldığını ve oy kullanmanın esnek hale getirildiğini kaydetti.

        Akça, oy vermede randevu sisteminin kaldırıldığını hatırlatarak, vatandaşların 8-31 Mayıs tarihlerinde 10.00-19.00 saatleri arasında hafta sonları da dahil olmak üzere pasaport veya nüfus cüzdanını ibraz ederek oyunu kullanabileceğini söyledi. Akça, daha önce 4 gün olan oy verme işleminin bu yıl 24 güne çıkarıldığını ifade etti.

        Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmen sayısını dikkate alarak Lefkoşa'da beş sandık kurduğunu söyleyen Akça, elçilik bahçesinde kurulan çadırlarda her türlü önlemin alındığını, elektrik ve internet kesintisine karşı gerekli düzenlemelerin yapıldığını bildirdi.

        Akça, sandık başlarında partilerin de gerekli sandık görevlendirmelerini yaptığını, YSK'nın da ayrıca temsilcisinin bulunduğunu belirterek, bütün bu hazırlıkların vatandaşların oy kullanması için yapıldığını, kendileri için en büyük başarının kullanılacak oy oranının yükselmesi olacağını dile getirdi.

        Akça, seçime katılım oranının ne olacağını şimdiden tahmin etmenin zor olduğunu, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından oy değil, zarf sayımı yapılacağını ve torbalara konacak zarfların yetkililer eşliğinde İstanbul'daki "Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na" teslim edileceğini aktardı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ