Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu ABD Başkanı Obama'dan IŞİD açıklaması

        ABD Başkanı Barack Obama, Irak’ta Ramadi kentinin IŞİD’in eline geçmesini “Taktiksel bir gerileme” olarak niteledi. Obama, ABD’nin IŞİD’e karşı yürütülen savaşı “kaybetmediğini” söyledi. The Atlantic Dergisi’ne konuşan Başkan Obama, “Ramadi’nin düşmesiyle ABD’nin IŞİD’e karşı savaşı kaybetmekte olduğu” şeklindeki eleştirilere, “Hayır, kaybetmekte olduğumuzu düşünmüyorum. Ramadi başta, buradaki Iraklı güvenlik güçlerinin bizim eğittiğimiz ya da güçlendirdiğimiz güçler olmaması nedeniyle çok uzun zamandır korunmasız bir konumda olsa da bunun taktiksel bir gerileme olduğuna kuşku yok” diye konuştu.

        ‘MOTİVASYON YOK’

        ABD Başkanı, 150 IŞİD militanının 6 bin güvenlik gücünün bulunduğu Ramadi’yi ele geçirdiğinin hatırlatılması üzerine, Iraklı Sünnilerin IŞİD ile savaşmak için “motivasyona” ihtiyacı olduğunu ifade etti. Obama, Irak’ın işgalinin bir hata olduğuna dair görüşünü de yinelerken, eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi suçladı. Obama, “Bence Irak’a girmek bir kere hataydı. Bu hataya rağmen, askerlerimizin bu fedakârlıkları Iraklıların ülkelerini geri almasına olanak sağladı. Bu fırsat Maliki’nin Sünni ve Kürt nüfusa etkili biçimde el uzatmadaki isteksizliği yüzünden harcandı” dedi.

        SON SINIR KAPISI DA ÖRGÜTÜN ELİNDE

        SURIYE ile Irak arasında Esad rejiminin kontrolündeki son sınır geçiş noktası olan el Tanafel Velid de IŞİD militanlarının eline geçti. Sınır kapısının alınmasıyla birlikte IŞİD militanları, son 2 hafta içerisinde ele geçirdiği Irak’ın Ramadi kenti ile Suriye’nin Palmira kenti arasındaki bağlantıyı kurdu

        FETİH ORDUSU’NDAN ESAD’A DARBE

        SURIYE’deki muhalif çatı birliği Fetih Ordusu, 20 gün süren kuşatmanın ardından rejim güçlerince askeri karargâh olarak kullanılan Cisr eş-Şuğur’un güneybatısındaki devlet hastanesinin kontrolünü ele geçirdi. Muhalifler çok sayıda Suriyeli askeri yakaladı. Ele geçirilenler arasında muhaliflerin “Rejim için çatışan yabancılar” olarak nitelediği subay ve askerler de bulunuyor.

        HT Gazete

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ