Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Papa:'15 yıldır televizyon izlemiyorum'

        Memleketi Arjantin'de yayımlanan bir gazeteye röportaj veren Papa Françesko, bu göreve seçilmesi, korkuları, özlemleri ve gündelik alışkanlıklarıyla ilgili soruları yanıtladı. Papa, Arakanlı Müslümanların durumunun kendisini ağlattığını da söyledi.

        Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in başpiskoposuyken Papa olan, Papa Françesko bu görevin kendisi için sürpriz olduğunu ifade etti. Papalık seçimi için Romaya geldiğinde Buenos Aires'e dönüş biletini hazırladığını söyleyen Papa "Pazar ayininde yapacağım konuşmayı bile belirlemiştim" dedi.

        PİZZACIDA PİZZA YEMEYİ ÖZLEDİM

        Göreve geldikten sonra sokaklarda özgürce dolaşmayı ve bir pizzacıda oturup afiyetle pizza yemeyi özlediğini söyleyen Papa Françesko protokol kuraallarını soğuk bulduğunu ekledi.

        İnsani dramları görmenin kendisini çok etkilediğini söyleyen Papa Françesko Arakanlı Müslümanların başına gelenleri duyduğunda büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

        1990'da televizyon izlemeyi bıraktığını da anlatan Papa bu kararını, ", 15 Temmuz 1990'da Karmel Dağlı Meryem Ana'ya verdiğim bir söz" olarak açıkladı. Televizyon izlemenin kendisine göre olmadığını söyleyen Papa bunun özel bir sebebi olmadığını da ekledi. Papa Françesko günümüz dünyasının en büyük sorunlarını "fakirlik, yolsuzluk ve insan kaçakçılığı" diye sıraladı.

        BBC

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ