Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ermenistan’da halk sokaklara döküldü

        HT GAZETE

        Elektriğe yüzde 16 zammın geldiği Ermenistan’da halk sokaklara döküldü. Geçen hafta başkent Erivan’da başlayan eylemler giderek büyüyor. Başka kentlerden gelenlerle birlikte eylemcilerin sayısı artıyor.

        Polis protestocuları tazyikli su ve coplarla dağıtmaya çalışıyor. 250’den fazla eylemci gözaltına alınırken, 11’i polis 50’den fazla kişi yaralandı.

        ÜNLÜLER CANLI KALKAN OLDU

        Eyleme katılan çok sayıda politikacı ve sanatçı, olası çatışmaları önlemek amacıyla polis ile eylemciler arasında “canlı duvar” oluşturdu. Geceyi sokakta geçiren eylemciler kurdukları çadırlarda yatıyor.

        Göstericiler adına bir grup temsilci dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüşmeye gitti.

        Yüksek katılımın olduğu ve sosyal medyada “ElectricYerevan” (ElektrikErivan) etiketiyle sürdürülen gösteriler polisin müdahalesine rağmen sona ermiyor. Buna göre eylemciler doğrudan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan elektrik zammıyla ilgili kararın geri alınmasını talep ediyor.

        ORANTISIZ GÜÇ ELEŞTİRİSİ

        ABD’nin Erivan Büyükelçiliği, olaylar üzerine yaptığı açıklamada, polisin eylemcilere orantısız güç kullanması ve gazetecilerin saldırıya uğramasını eleştirdi. ABD Büyükelçiliği, göstericilerin davranışlarını “heyecan verici” olarak niteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ