Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Fransa'nın Grenoble kentinde doğalgaz fabrikasındaki patlamada IŞİD iddiası: Ölü ve yaralılar var

        Fransa'nın Grenoble kentinde bir doğalgaz fabrikasında patlama meydana geldi. Bir ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Saldırının ardından bölgede üzerinde arapça yazılar olan siyah bir bayrak bulundu. Bayrağın IŞİD'e ait olduğu düşünülüyor.

        Fransız polisi, fabrikanın girişinde IŞİD bayrağı ile kesik bir başın bulunduğunu bildirdi.

        Programını yarıda keserek Fransa'ya dönen Cumhurbaşkanı Hollande, "Bu terörist bir saldırıdır. Yetkililerle ilk temasa geçtiğimde 1 ölü, 2 yaralı bulunuyordu. Saldırıyı gerçekleştiren kişi tutuklandı ve kimliği belli oldu" dedi

        Yunanistan'la ilgili Eurogroup toplantısı için Brüksel'de bulunan Hollande, saldırı konusunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Saldırı terör kaynaklı" dedi.

        Saldırganın yakalandığını ve kimliğinin tespit edildiğini bildiren Hollande, hayatını kaybeden kişinin olay yerinde başı kesilmiş halde bulunduğunu belirtti.

        Hollande, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'un bölgede olduğunu, konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldığını kaydetti.

        Eurogroup toplantısından, saldırı nedeniyle erken ayrılacağını ifade eden Hollande, öğleden sonra da Elysee Sarayı'nda "Savunma Konseyi'ni acil toplayacağını" duyurdu.

        Hollande, olayla ilgili detaylı açıklamayı konuyla ilgili savcının yapacağını da söyledi.

        Saldırı ile ilgili 30 yaşlarında bir kişi gözaltına alındı. Zanlının sabıkalı ve istihbarat servisleri tarafından bilinen bir isim olduğu ifade edildi. Bu sebeple de soruşturmanın zanlının bir suç ortağı olup olmadığı yönüne kaydığı belirtiliyor.

        İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve olay yerine ulaştı. Olayla ilgili terör soruşturması açıldı.

        Başbakan Manuel Valls de saldırının ardından ülkedeki 'hassa bölgelerdeki' güvenlik önlemlerinin artırılması talimatı verdi.

        FRANSA İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

        Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, fabrika saldırısında yakalanan şüphelinin Yassine Salhi olduğunu değerlendirdiklerini, Salhi'nin suç kaydı bulunmadığını ancak radikalleşebileceği gerekçesiyle bir dönem güvenlik birimlerince izlemeye alındığını bildirdi.

        Cazeneuve, Fransa'nın Lyon şehri yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir doğal gaz fabrikasına düzenlenen saldırıyla ilgili olay yerinde basın açıklaması yaptı.

        Bakan Cazeneuve, yakalanan 35 yaşındaki şüphelinin Lyon bölgesinde ikamet ettiğini ifade ederek, saldırının terör saldırısı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

        Cazeneuve, "Fransız vatandaşı olan saldırı şüphelisinin Yassine Salhi olduğunu değerlendiriyoruz. Şüphelinin suç kaydı yok, terör listesinde bulunmuyor ancak 2006-2008 yılları arasında radikalleşebileceği gerekçesiyle izlemeye alınmış. İzleme 2008 yılından sonra devam etmemiş" ifadelerini kullandı.

        Saldırganın IŞİD'le bağlantısı olup olmadığı yönündeki bir soruya da Cazeneuve, "Soruşturma devam ediyor. Saldırganın IŞİD bağlantısı olup olmadığını bilmiyoruz" yanıtını verdi.

        Olay yerinde bir kişinin başının kesildiğini doğrulayan Cazeneuve, kesik başın üzerine Arapça yazılar yazıldığını söyledi. Cazeneuve, saldırıda ölen ve yararlananların kimlik tespitinin ise devam ettiğini bildirdi.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ