Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır Başsavcısı bombalı saldırıda yaralandı

        Mısır Başsavcısı Hişam Berekat'ın konvoyuna bombalı saldırı düzenlendiği bildirildi.BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'ın ölümüne çok sayıda sivilin de yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı.

        DIİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

        Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'ın konvoyunu hedef alan bombalı saldırıyı kınadı.

        Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır'da bugün devlet görevlilerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

        Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Başkent Kahire'nin Heliopolis semtinde Harp Akademisi yakınından geçerken Başsavcı Berekat konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi.

        Saldırının düzenlendiği konvoyda Başsavcının da bulunduğu, yaralıların bölgedeki bir hastaneye kaldırıldığı aktarıldı. Başsavcı Barakat yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

        Fotoğraf: Twitter

        Saldırıda iki güvenlik görevlisi ve bir sivil de yaralandı.

        Barakat Temmuz 2013'te göreve başlamıştı. Abdülmecid Mahmud'un istifasından sonra geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un atadığı Barakat, 10 Temmuz 2013'te yemin ederek görevine başlamıştı.

        Terör eylemini "Halk Direnişi" adında bir örgütün üstlendiği ifade edildi.

        Barakat 14 Temmuz 2013'te, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki çatışmalarda 51 kişinin ölümüyle ilgili, Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 15 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Başsavcı Barakat sanıkların mal varlıklarının da durdurulmasını talep etmişti.

        Mısır Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Sisi önderliğindeki darbe yönetimi, Muhammed Mursi’nin devrilmesinden sonra Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanlığı görevine Adli Mansur’u getirmişti.

        BM'DEN KINAMA

        BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat'ın ölümüne çok sayıda sivilin de yaralanmasına neden olan terör saldırısını kınadı.

        Genel Sekreter Ban, Başsavcı'nın ailesine taziyelerini sunarak, saldırının sorumlularının bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istedi.

        Saldırıyı "Halk Direnişi" adında bir örgüt üstlenmişti. Başsavcı Berekat, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından bu göreve atanmıştı.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ