Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Endonzeya ziyareti sırasında bir basın toplantısı düzenledi

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da Endonezya devlet başkanı Joko Widodobasın ile basın toplantısı düzenledi. Erdoğan şöyle konuştu:

        Demokrasi yerelde başlar. Dinamik ve güçlü ekonomileri sahip ülkelerimizin işbirliği yapma gerektiğine inanıyorum. Başta terör ve mülteci sorunu olmak üzere buralar küresel çapta kriz üreten ülkeler konumuna gelmiştir. Yabancı savaşçılar dediğimiz savaşçılar varsa bunu siz Suriye kapsamında ele alamazsınız veya Irak kapsamında ele alamazsınız. Dayanışma içersinde bunlara karşı sınırlarımızı kapatmak durundayız. 16 bin yabancı savaşçı sınırlarımıza girememiştir.

        "SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BÖLGE DIŞINDAKİ AKTÖRLERİN DE KATILIMI İLE MÜMKÜNDÜR"

        Sorunların çözümü el birliği ile, bölge dışındaki aktörlerin de katılımı ile mümkündür. Bölgesel ve küresel istikrara katkıda bulunma konusunda politiklarımız örtüşüyor.

        İşbirliği imkanlarının artırılması önem taşıyor. Her seviyedeki temaslarımızı artırmak konusunda görüş birliğine vardık.

        BM'de bir birlikteliğimiz söz konusu, İslam işbirliği teşkilatında birliğimiz söz konusu. Bu işbirlikleri birlikte yürümemiz gerekliliğini gösteriyor. Türk işadamlarının Endonezya, Endonezyalı işadamları Türkiye'de ve hatta birlikte üçüncü ülkelerde birlikte yatırım yapmaları gerekiyor.

        Bu ziyaretimin iki ülke arasındaki kadim mirası bir adım öteye taşıyacağına inanıyorum.

        'G-20 İŞ FORUMUNU ÖNEMSİYORUM'

        İlişkilerimizi daha ileri nasıl taşıyabiliriz bunları konuşma fırsatı bulduk. İşbirliklerimizi daha yoğunlaştırılması konusunda görüşbirliğine vardık. Endonezya ve Türkiye G-20 içinde yer alan iki ülke. Bu da ayrıca çok önemli. Yarın iki ülkenin iş çevrelerini bir araya getirecek olan iş formunu önemsiyorum.

        Erdoğan, "Biz de ASEAN'ın (Güneydoğu Asya Uluslar Birliği) içindeki ortaklardan biri olmak istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ