Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya IŞİD İngiltere Kraliçesi ve Başbakan David Cameron'ı öldürecekti

        HT GAZETE

        IŞİD militanlarının İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in önümüzdeki hafta katılacağı bir etkinliği Boston Maratonu gibi kana bulayacakları açıklandı. Korkunç planı İngiliz gizli servisi MI5 ortaya çıkardı

        Terör örgütü IŞİD’in, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’i önümüzdeki hafta katılacağı 2. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 70. yıldönümü kutlamalarında, ABD’de Boston Maratonu’na benzer bir bombalı saldırıyla öldürmek istedikleri ortaya çıktı. İngiliz istihbarat servisi MI5’in ortaya çıkardığı olası saldırıda, kraliçenin yanı sıra çok sayıda kişinin de öldürülmek istendiği belirtildi.

        DÜDÜKLÜ TENCERE İÇİNDE

        Polis ve MI5 görevlileri, Suriye’de IŞİD militanları tarafından uzaktan yönetilen bu olası saldırının, başkent Londra’nın göbeğinde yapılacağını duyurdu. İngiliz Mail on Sunday Gazetesi’nin haberine göre, polis olayla ilgili, Londra ve İngiltere’deki diğer kentlerden internet üzerinden şifreli mesajlarla militanlarla yazışan kişileri gözaltına aldı. Gazete, İngiliz polisi ve diğer güvenlik birimlerinin söz konusu suikast planını bozmak için “zamana karşı müthiş bir yarış” verdiğini belirtti. Londra’daki IŞİD sempazitanlarının düdüklü tencerelere yerleştirilen bombalarla büyük çapta bir eylem için hazırlık içinde olduğu açıklandı. Militanların hedeflerinin, kraliçenin uğrayacağı kilisenin yanı sıra atlarla resmi geçidin yapılacağı alan ve parlamento binası yakınları olduğu, buralara yerleştirilen bombaların eşzamanlı patlatılmak istendiği söyleniyor.

        CAMERON DA HEDEFTİ

        Hedef Kraliyet Ailesi’nin üyeleri dışında Başbakan David Cameron, gaziler ve kutlamaya katılan askerlerdi. Haberin yayımlanmasının ardından İngiliz emniyetinden yapılan açıklamada, halktan paniğe kapılmayıp kutlamalara katılmaları istendi. 2013 yılında ABD’de Boston Maratonu sırasında yapılan benzer bir saldırıda 3 kişi ölmüş, 260’tan fazla kişi yaralanmıştı. İngiltere’de en büyük terör saldırısı 7 Temmuz 2005 tarihinde yaşandı. El Kaide militanları tarafından Londra’nın merkezinde düzenlenen 4 ayrı saldırıda 52 kişi ölmüş, 700’den fazla kişi de yaralanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ