Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika AB: Göçmenler konusunda Türkiye'nin güvenini kazanmalıyız

        Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, göçmen sorunu ve diğer konulara ilişkin Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin tekrar canlandırılması gerektiğini söyledi.

        Tusk, Brüksel'deki Büyükelçiler Konsferansı'nda yaptığı konuşmada, sınır güvenliğinin AB'nin en zor ve acil konusu olduğunu, bölgeye bu yıl yarım milyonun üzerinde göçmen beklendiğini, bu durum karşısında kamu düzeninin feda edilmeyeceğini ifade etti.

        Avrupa Birliği'nde göçmenler konusunda ortak bir pozisyon almak için çalıştıklarına işaret eden Tusk, "Avrupa'nın doğusu ile batısı arasında bir bölünme var. Macaristan gibi bazı ülkeler göçmenleri tel örgülerle sınırlamak istiyor. Diğerleri ise kota istemi işe göçmenlerin paylaşılmasını arzu ediyor" dedi.

        Tusk, Türkiye ile ilgili de, "Göçmenler ve diğer konularla ilgili, net bir şekilde Türkiye ile ilişkileri yeniden canlandırmak, böylece Türkiye'nin tekrar güvenli dostu ve partneri olmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

        AB'de göçmen konusunda ortak bir noktada uzlaşmanın zor olduğunu, korunmaya muhtaç insanlara yardım etmeyi hedeflediklerini anlatan Tusk, "Sözler yeterli değil. Artık bir şeyler yapmak gerekiyor" dedi.

        Balkanlar bölgesinin insan kaçakçılığı rotası haline geldiğine dikkati çeken Tusk, bölge ülkelerinin göçmen meselesinin zorluklarıyla mücadelede altyapılarını kuvvetlendirmek için genişleme sürecine hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ