Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa'da konuştu: Fransa çifte vatandaşlığı veriyor, müracaatınızı yapın

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Fransa'nınStrasbourg kentindeki "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" etkinliğinde konuştu.

        Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

        Türkiye, terör meselesini eninde sonunda çözecek, bundan kimsenin endişesi olmasın. Bizim sorunumuz terörledir, teröristledir. Terör örgütü de, sırtını ona yaslayan siyasi parti de Kürt kardeşlerimin temsilcisi değildir.

        Terör örgütünün ve onu maşa olarak kullananların hedefi bizim birliğimizi bozmak. Devletimize, milletimize sıkılan kurşunlar birliğimizi, beraberliğimizi hedef alıyor. Biz bu oyunu bozacağız.Bizim için asıl tehlike örgütün eylemleri değil, kardeşlik hukukumuzun zarar görmesidir.

        Milletimizin birliğini sağlayana kadar terörle mücadele devam edecek.Vatanımızın üstünde kimse, bir operasyona giremez, girdiği zaman Türkiye Cumhuriyeti devletini karşısında bulur.

        Bu Paralel Devlet ve terör örgütü birlikte iş tuttular. Değerli kardeşlerim onlar da evelallah bak sürekli Türkiye’den kaçıyorlar. Niye kaçıyorsunuz. Suçlu değilseniz neden kaçıyorsunuz. Bunların derdi başka onun için savruldular şimdi de kaçıyorlar. Ne demiştim hatırlayın. İnlerine gireceğiz demiştim. Şimdi de giriyoruz. Legal görünümlü illegal faaliyet gösteren bütün bu girişimlerin karşısındayız. Birliğimizi bozmaya çalışıyorlar. O yüzden bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz.

        Biz millet olarak Anadolu’da çok şeyleri yaşadık biliyoruz. Sevgili Cem Karaca’nın şarkısından ilham alarak söyleyelim. Biz bu coğrafyada suyumuzu kazandık da içtik. Ekmeğimizi böldük de yedik. Alkışı da gördük ihaneti de. Sesimiz de oldu sessizliğimiz de ama hep birlikte olduk. Bu şekilde dünyanın en büyük devletini kurduk. Bu şekilde her inançtan her meşrepten her insanı barış içinde refah içinde yaşatmayı başardık.

        Bizim kimsenin malında mülkünde zenginliğinde gözümüz yok kimsenin de bizim üzerimizde hesap yapmasına tahammülümüz yok. Hele de birliğimize kardeşliğimize saldırılmasına hiç tahammülümüz yok. Terör örgütleri akrep gibidir. Eninde sonunda kendilerini destekleyenleri de sokarlar. Gelin teröre karşı sesimizi hep birlikte yükseltelim. O zaman çok daha güvenli bir Türkiye’ye değil çok daha güvenli bir Avrupa’ya ve dünyaya kavuşacağız.

        "FRANSA ÇİFTE VATANDAŞLIĞI VERİYOR, SİZ MÜRACAATINIZI YAPIN"

        Özellikle Fransa’da yaşayan kardeşlerime sesleniyorum. Fransa çifte vatandaşlığı veriyor. Burada yaşayan 650 bin Türk’ün 300 bini çifte vatandaş. Peki geriye kalan 350 bin kişi neden ikinci vatandaşlığa başvurmuyor. Siz müracaatınızı yapın. Konuştuğum kişiler ‘ben kendi pasaportumdan başkasını taşımak istemiyorum” dediler. Siz müracatınızı yapın. Fransa meclisinde ve senatosunda tek bir temsilcimiz bulunmuyor bu durumu değiştirmek mecburiyetindeyiz. Gerek ulusal gerek yerel meclislerde çok daha fazla sayıda ve etkin olarak temsil edilmelisiniz. Fransa’da vatandaşlarımızın kurduğu 500 dernek var. Haklarımıza sahip çıkmak için bu derneklerin hepsinin birlikte çalışması gerekiyor. 650 bin kişiyi temsil eden güce kimse karşı çıkamaz. Avrupa’nın çok yerinde olduğu gibi Fransa’da da dini ve etnik temelli ayrımcılığın yaygınlaştığını biliyoruz. Birlikte olursanız çok daha etkili bir mücadele gösterebilirsiniz.

        Yaşadığı ülkenin dilini öğrenemeyen burada istediği hayatı yaşamakta zorlanır. Her alanda varlık göstermek için çalışmalısınız. Siz artık göçmen sığınmacı değil, Avrupalı Türklersiniz. Türkiye sizin anavatanınız. Avrupa ise geleceğinizi inşa ettiğiniz yer.

        Türkiye'deki seçimleri asla ihmal etmeyin. İnanıyorum ki 1 Kasım'da sandıkları patlatacaksınız. Terörü sandıkta siz bitireceksiniz.

        Yüreğimize düşen her ateş bize teröre karşı daha büyük mücadele etme isteği veriyor. Suriye'deki zulüm artık kimsenin kafasını çeviremeyeceği bir duruma geldi.

        Biz Suriyeli kardeşlerimize yönelik açık kapı politikasını sürdüreceğiz. Ey Avrupa, acaba insan hakları beyannamesinde bunlarla ilgili birşey yok mu?

        Yılbaşından bugüne kadar Akdeniz'den 60 bin insan topladık. Biz böyle bir milletiz, büyük bir milletiz.

        Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız sığınmacılara ensar bilinci ile yaklaşmış onları muhacir olarak görmüş, bağırlarına basmıştır.

        Bize Ezidiler de geldi aldık, Hristiyanlar da geldi aldık. Herkese kapımızı açtık. Çünkü bizde bu ayrım yok, "öteki" anlayışı bizde yok.

        ERDOĞAN BRÜKSEL'DE "BİRLİK, HUZUR, SEVGİ, BARIŞ BULUŞMASI"NA KATILDI

        Erdoğan, Fransa'daki programının ardından geçtiği Brüksel'de Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) Stefanie Meydanı'nda düzenlenen "Birlik, Huzur, Sevgi, Barış Buluşması"nda Türklere hitap etti.

        Türkiye'de 2 milyon Suriyeli ve Iraklı sığınmacı bulunduğunu, buna karşın Avrupa'nın tamamında 250 bin civarında sığınmacı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Ülkemizdeki bazı siyasiler maalesef Suriye ve Iraklıları Suriye'ye ve Irak'a geri göndermenin taahhüdü içerisindeler. Biz, bize sığınmış olan bu masum ve mazlumları, gökten yağan varil bombalarına asla teslim edemeyiz. Onun için kapılarımızı açtık. Kobani'den gelenlere de Türkiye kapılarını açtı. Hani birilerinin söylediği gibi değil. Biz açtık kapımızı. 220 bin insana kapısını açan biz, kamplarda onları yediren, içiren, giydiren, sağlığına dikkat eden yine biz ama bunda bile şahsımla alakalı, ülkemle alakalı çok çirkin, yalan iftiralar attılar. Şu anda 80-90 bin kadar tekrar Kobani'ye döndü. Diğerleri yine ülkemde. Biz geri göndermedik ama sırtını terör örgütüne dayamış olanlar, onları kendilerinin koruduğunu ifade ediyorlar. Yalan, böyle bir şey yok. Bunları biz güvence altına aldık. Güvenliğimiz altında da devam ediyor."

        Meydanda toplananlara, "Sizler, cumhurbaşkanlığı seçiminde bu kardeşinize çok destek verdiniz" diye seslenen Erdoğan, "1 Kasım'da benim Avrupa'daki kardeşlerim ciddi oranda katılım sağlasınlar. Demokratik hakkınızı son noktaya kadar kullanmalısınız, terör yenmek için, daha güçlü bir Türkiye için kullanmalısınız. İnanıyorum ki bu kararlılığınızı 1 Kasım'da ortaya koyacaksınız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ