Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suriye'de çok kritik gelişme!

        HABERTURK.COM

        Alınan bilgiye göre, rejiminTürkmenDağı'na yönelik başlattığı kara harekatı yoğun şekilde sürüyor.

        Sabah saatlerinde bazı mevzi ve köyler uzaktan atılan füze ve havan toplarıyla aralıklarla vurulurken, Türkmen bölgesinde 4 önemli kasaba kaybedildi. Savaşan Türkmen güçleri ellerinde kalan stratejik bölgeyi korumaya çalışıyor.

        "BİRÇOK BÖLGEYİ KAYBETTİK"

        Salırılarla ilgili Habertürk'e konuşan Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, "Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayırbucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerlerin yerle bir oldu.Bizim tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse Türkmen bölgesi biter" dedi.

        KIDILDAĞ, REJİMİN ELİNE GEÇTİ (DHA)

        Akşam saatlerinde Türkmenlerin yaşadığı bölgeye doğru ilerleyen askerlerin Kızıldağ'ı ele geçirdiği belirtilirken, sivil halk da Türkiye sınırına doğru kaçmaya başladı. Dün yaklaşık 20 bin Türkmen'in sığındığı Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Lazkiye'nin Yamada Köyü'ndeki çadır kente bugün de 10 bin civarında sivilin sığındığı bildirildi.

        KIZILAYBÖLGEDE

        Öte yandan Türk Kızılayı da bölgeye ulaştı. Kızılay ekiplerinin sınırın sıfır noktasında bulunan Yamada Köyü'ndeki çadır kentte kalan Türkmenlere yardım etmeye başladığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ