Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye ve Rusya'nın uzlaşma zemini Paris mi?

        Bahar BAKIR/GAZETE HABERTÜRK

        CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 30 Kasım’da Paris İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’na katılacak. İki liderin, resmi ve netleşmiş bir görüşme programı bulunmuyor. Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın evsahipliği ve desteğiyle bu görüşmenin gerçekleşmesini bekliyor. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan ve Putin’in, Paris’teki İklim Değişikliği Zirvesi’nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde bulunduğunu, ancak saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığını bildirdi. Paris Konferansına; Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel, İsrail Cumhurbaşkanı Benyamin Netanyahu başta olmak üzere 147 ülkenin devlet ve hükümet başkanı katılacak.

        ‘TERÖRÜN KARŞISINDAYIZ’

        Paris’teki saldırılar, İklim Değişikliği Taraflar Konferansı’nın önemini daha da artırdı. Zirvede liderlerin bir kez daha, Fransa’dan tüm dünyaya, “Terörün karşısında dimdik duruyoruz” mesajı vermesi bekleniyor.

        ERDOĞAN, LOIRE SALONU’NDA KONUŞACAK

        Konferans, Paris’e 10 kilometre uzaklıktaki Le Bourget’de yapılacak. Liderler konferansı saat 11.00’de başlayacak. İlk konuşmayı Fransa Cumhurbaşkanı Hollande yapacak. Hollande’ın ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun konuşacak. Daha sonra liderler aile fotoğrafı çektirecek. 147 dünya lideri söz alarak, iklim değişikliği ile ilgili yol haritalarını açıklayacak. 147 liderin konuşmaları Loire ve Sein adlı iki ayrı salonda gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Loire Salonu’nda liderlere seslenecek.

        6 BİN BAŞVURU YAPILDI

        Zirveyi 3 bin basın mensubu izleyecek. Ancak resmi akreditasyon başvuruları 6 bini buldu. Bu nedenle, ülkelerin dışişleri bakanlıkları ile Fransa arasında, zirveye katılacak basın mensuplarıyla ilgili bir çalışma yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ