Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu DAEŞ yüzde 14 küçüldü

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere merkezli düşünce kuruluşu IHS Janes’in raporuna göre DAEŞ, 2015 içinde elindeki toprakların yüzde 14’ünü kaybetti. IŞİD en önemli kayıplarını, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırılarıyla desteklediği Kürt güçleriyle savaştığı Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaşadı. Suriye Türkiye sınırındaki Telabyad, Irak’ın Tikrit kenti ve Irak’taki Beyci rafinerisi bölgesi DAEŞ’in 2015’teki kaybettiği alanlar arasında yer alıyor.

        DAEŞ ayrıca Suriye’deki Rakka ile Irak’taki Musul kentleri arasındaki anayolu da kaybetti. IHS Janes, grubun kontrol ettiği alanın 12 bin 800 kilometrekare azalarak 78 bin kilometrekareye gerilediğini belirtti. Bu kayıpların yanında DAEŞ yıl içinde bazı yeni yerleri de ele geçirdi. Suriye kenti Palmira ve Irak’ın en büyük eyaleti Anbar’ın başkenti Ramadi DAEŞ’in önemli kazanımları arasında. IHS Janes’e göre Suriyeli Kürtler ise 2015’te kontrol ettikleri alanları yüzde 186 oranında artırdı.

        ENDONEZYA 1000 TERÖRİSTİN PEŞİNDE

        Endonezya’da DAEŞ yapılanması için büyük bir operasyon başlatıldı. Pazar gününden beri Avustralya Federal Polisi ile ortak yürütülen operasyonda yaklaşık 1000 DAEŞ sempatizanı ve örgütün Endonezya yapılanmasının liderleri aranıyor. Endonezya polisi, Cava Adası’ndaki birçok kentte evlere baskın düzenlendiğini açıkladı. Polisin, örgütün ülkede büyük bir terör eylemi hazırlığı içinde olduğu istihbaratı üzerine operasyon başlatıldığını ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ