Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 2016'ya giren ilk ülke Yeni Zelanda oldu!

        2016'ya giren ilk büyük şehir ise TSİ ile 15.00'te Avustralya'nın Sidney şehri oldu.

        Dünyada 2016 yılına giren ilk ülkelerden biri Yeni Zelanda oldu. Güney Yarım kürede bulunan ve yaz mevsimini yaşayan ülke yeni yılı havai fişeklerle kutladı.

        Yeni yılı dünyada ilk olarak Pasifik'teki ada devletleri Kiribati ve Samoa karşıladı. Adalar, Türkiye saati ile (TSİ) 12.00'de 2016'ya "merhaba" dedi.

        Kiribati ve Samoa'nın ardından 2016'ya TSİ ile 13.00'da Yeni Zelanda, Rusya'nın doğusundaki Anadyr, Funafuti, Yaren, Tarawa, Majuro adlı şehir ve bölgeleri ise Türkiye saati ile (TSİ) 14.00'da yeni yıla girdi.

        Binlerce kişi, Sidney limanı ve Sidney limanı köprüsünde düzenlenecek geleneksel havai fişek gösterisini izlemek için toplandı.

        JAPONYA

        Yeni yıla ilk giren ülkelerden olan Japonya, 2016 yılının ilk dakikalarını havai fişeklerle karşıladı.

        Yeni Zelanda ve Avustralya'nın yeni yıla girmesinin ardından Japonya da 2015 yılına giren ilk ülkelerden biri oldu. Ülkenin başkenti Tokyo'da bir araya gelen binlerce kişi 2016 yılını renkli kutlamalarla karşıladı.

        ÇİN

        Çin'in başkenti Pekin'de halk 2016'yı coşkuyla karşıladı.

        Başkent Pekin'in merkezi noktalarında bulunan Şı Mao Tien Ci ve Santiun bölgesinde cadde ve sokaklar renkli ışık ve süslemeler ile donatıldı. Başkentin merkezi noktalarında küçük gruplar halinde toplanan Çinliler, 2016'yı coşkuyla karşıladı ancak geçen yıl yapılan lazer ve havai fişek gösterileri eşliğinde geri sayım yapılmadı.

        Sanlitun gibi kentin işlek bölgelerinde güvenlik güçleri konuşlanırken, halkın toplanabileceği geniş alanlara girişin yasaklandığı gözlendi.

        Yılbaşı nedeniyle başkentin büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinin yanı sıra lokantalar dolup taşarken, şehrin ana caddelerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

        Öte yandan geçen yılki yılbaşı kutlamalarında, kalabalığın toplandığı Şanghay'ın dış sahil tarafındaki Vaytan (The Bund) bölgesinde halkın üzerinde eğlendiği platform çökmüş ve çıkan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sorumlu tutulan 11 yetkili görevden alınmış ve ölenlerin ailelerine tazminat ödenmişti.

        HONG KONG -

        Hong Kong'da binlerce insan şehrin simgesi Victoria Limanının da yeni yılı karşıladı. Hong Kong'da insanlar yeni yılı görkenli görsel şölenlerle kutladılar.

        TAYVAN

        Tayvan yeni yıla ülkenin simgesi ve en yüksek binası Taipei 101'den atılan 24 bin havai fişek gösterisiyle girdi.

        Dünyanın en yüksek binalarından Taipei 101'in 82 katından atılan havai fişekler, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Toplam 24 bin havai fişeğin atılması 238 saniye sürdü. Görsel şölene dönüşen gösteri, başkent Taipei'in semalarını aydınlattı.

        AZERBAYCAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ