Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Bosnalı muhalefet liderine 30 gün ek gözaltı

        Bosna Hersek Mahkemesi, "yargı organlarının çalışmasına engel olduğu" iddiasıyla pazartesi günü gözaltına alınan muhalefetteki Daha İyi Gelecek Birliği (SBB) Genel Başkanı Fahrudin Radoncic hakkında 30 gün ek gözaltı kararı verdi.

        Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, Radoncic hakkında "davanın tanıklarını etkileme, soruşturmayı engelleme ve kanıtları yok etme" ihtimalleri nedeniyle 30 gün ek gözaltı kararı verildiği bildirildi.

        Savcılıktan yapılan açıklamada da 11 Ocak'ta "yargı organlarının çalışmasına engel oldukları" iddiasıyla gözaltına alınan Bakir Dautbasic ve Bilsena Sahman ile ilişkili olduğundan Radoncic'in dosyasının da bu davaya eklendiği kaydedildi.

        Dautbasic ve Sahman, organize suçlar, uyuşturucu ticareti ve cinayet gibi suçlamalar nedeniyle Kosova'da tutuklu olarak yargılanmasına devam edilen Naser Keljmendi davasındaki bir tanığa baskı yapmakla suçlanmış ve haklarında 30 gün gözaltı kararı verilmişti.

        Bosna Hersek Araştırma ve Koruma Ajansına (SIPA) bağlı polis ekiplerince düzenlenen "Oyuncak Bebek 2" kod adlı operasyon kapsamında 25 Ocak Pazartesi günü başkent Saraybosna yakınlarındaki Hadzici'de gözaltına alınan Fahrudin Radoncic, siyasi kimliğinin yanı sıra ülkedeki en büyük medya patronu olarak biliniyor.

        Halen Bosna Hersek Milletler Meclisi'nde milletvekilliği yapan Radoncic, ülkedeki en yüksek tirajlı "Dnevni Avaz" gazetesi ve "Alfa" televizyon kanalının da sahibi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ