Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Suriye'ye müdahaleyi tartışıyor

        GAZETE HABERTÜRK

        Suudi Arabistan liderliğinde oluşturulan İslam Ordusu’nun ilk tatbikatı bu hafta başlıyor.

        Suudi Arabistan’ın Ra’du’ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) ismiyle düzenlediği askeri tatbikata katılacak 20 Arap ve İslam ülkesinden askeri birlikleri, ülkeye ulaşmaya başladı. Suudi Arabistan’ın kuzeyindeki Hafer el-Batın ili’ne bağlı Kral Halid Askeri Bölgesi’nde yapılacak tatbikata Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Maldivler, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorlar, Cibuti, Umman Sultanlığı, Katar, Mısır, Moritanya ve Mauritius askerleri katılacak. Tatbikat, Ortadoğu’da düzenlenen en geniş katılımlı tatbikat olacak.

        İSRAİL’DEN SURİYE’YE MÜDAHALE SİNYALİ

        İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, “Suriye’deki duruma ilişkin ülkesinin bazı Sünni Arap ülkeleri ile stratejik ilişki geliştirmeye hazır olduklarını” söyledi. İsrail devlet radyosuna konuşan Yaalon, İsrail’in Suriye krizine “müdahil olmama” siyaseti izlediğini ancak, “İsrail’in egemenliği de dahil, hiçbir tarafın aşmasına izin vermeyecekleri kırmızı çizgilerinin olduğunu” kaydetti.

        KATAR: ABD BİLİYOR

        Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, DAEŞ ile mücadele için Suriye’ye askeri güç gönderilmesinin “ABD bilgisi dahilinde” olduğunu söyledi. Kara harekâtının yeni bir plan olmadığını kaydeden Katar Dışişleri Bakanı, “Aslında bu uluslararası koalisyonun liderliğini yapan ABD ile planlanmıştı. Eğer Suriye’ye kara birliklerinin gönderilmesine ihtiyaç duyulursa bu koalisyonun liderliği altında olmalı. Suudi Arabistan katılmak istediğini söyledi. Geçen yıl ekim ayında bizim o dönemki dışişleri bakanımız da IŞİD’e karşı bir girişim olması halinde bizim de destek vermeye hazır olduğumuzu açıkça ifade etti” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ