Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer E-postanın mucidi Ray Tomlinson öldü

        Elektronik postayı icat eden Amerikalı bilgisayar mühendisi Ray Tomlinson 74 yaşında yaşamını yitirdi.

        İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Tomlinson'un cumartesi günü kalp krizinden hayatını kaybettiğini yazdı.

        İlk defa 1971 yılında mühendis olarak çalıştığı Massachusetts'deki araştırma ve geliştirme şirketi Bolt'da Tomlinson, iki bilgisayar arasında mesaj göndermeyi başarmıştı. Tomlinson'ın adres sisteminde kullandığı @ işareti, kullanıcı adı ile 'host domain' olarak adlandırılan sunucu ortak kullanıcı alanını birbirinden ayırmıştı. Daha sonra @ işareti modern elektronik postayı yaratmak için kullanıldı.

        Gazeteye göre, günümüzde 4 milyardan fazla e-mail hesabından 200 milyardan fazla elektronik posta gönderiliyor. @ işareti, e-mail gönderimi dışında Twitter ve Instagram hesaplarında da kullanılıyor.

        Tomlinson, ilk elektronik postasını iki bilgisayar arasında 1971 yılında göndermiş olsa da deneme mesajlarında yazdığı anlamsız yazılardan dolayı göndericiye hangi mesajı gönderdiğini hatırlamadığını açıklamıştı.

        Tomlinson 'programın çalıştığından emin olduktan sonra grubuma ağ aracılığıyla nasıl mesaj gönderileceğini açıklayan bir mesaj gönderdim. İlk elektronik posta kullanımı aslında kendi varlığını ilan ediyordu' ifadelerini kullanmıştı

        Gazete Tomlinson'ın eski iş arkadaşı Burchfiel'in arkadaşının icadını kendisine ilk gösterdiğinde 'Sakın kimseye söyleme! Üzerinde çalışmamız gereken şey bu değil' dediğini aktardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ