Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Prizren’deki tarihi açılışta dualar Ankara saldırısında hayatını kaybedenler için okundu

        Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ’nın Kosova’nın Prizren kentinde restore ettirdiği tarihi Emin Paşa Camii’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans katılımı ile gerçekleştirildi.

        Ankara'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlayan törende saldırı lanetlenerek Türk halkına başsağlığı dilekleri de iletildi. Törene Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Sağlık Bakanı Ferit Agani, Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, KDTP milletvekilleri Müferra Şinik ve Fikrim Damka, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

        Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç etkinlikte yaptığı konuşmada, Emin Paşa tarafından 1832 yılında yaptırılan caminin Kosova ile Türkiye arasında dostluğun asırlar öncesine dayandığı kanıtını teşkil ettiğini söyledi.

        Büyükelçi Kılıç, Türkiye’nin bütün kurumlarıyla Kosova ve Kosova Halkının yanında olmaya devam edeceğini vurgularkenkosovalı bakanlar da konuşmalarında TİKA ve Türkiye’nin desteği için teşekkürlerini ifade ederek bu dostluk ilişkilerin artarak devam etmesi dileklerinde bulundular.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ