Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere’de referandum hazırlığı

        GAZETE HABERTÜRK

        İngiltere’de 23 Haziran’da yapılacak Avrupa Birliği (AB) referandumuna (Brexit) 6 hafta kala birlikte kalmak ve çıkmak için kampanya yürüten tarafların kamuoyunu ikna çabaları sürüyor.

        AB’de kalmak için kampanya yürüten Başbakan David Cameron, ülkesinin AB’den çıkması durumunda “Avrupa’da barışın tehlikeye girebileceği” uyarısında bulundu.

        AB’den çıkmak için kampanya yürüten Londra Eski Belediye Başkanı Boris Johnson ise Cameron’ın kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini savunarak “İngiltere’nin ayrılması halinde Avrupa’da 3. Dünya Savaşı yaşanmayacak” dedi. Cameron, AB’nin birbirine düşman ülkeleri uzlaştırmayı başardığını söyledi ve İngiltere’nin birliği terk etmesi durumunda “Avrupa’da rekabetçi milliyetçilik çağına geri dönüleceğini” iddia etti.

        Ülkeyi izole eden politikaların İngiltere’ye hiçbir zaman fayda sağlamadığını da ekleyen Başbakan, “Bölgemizde olanlar Britanya için önemli.

        Avrupa’da işer yolunda gitmezse sonuçlarından muaf olacağımızı sanmayalım” diyerek sözlerine devam etti.

        Muhafazakâr partili Boris Johnson ise ülkenin güvenliğini AB’nin değil NATO’nun sağladığını söyleyerek Cameron’ın sözlerine cevap verirken, AB’nin demokrasi karşıtı eğilimleri nedeniyle istikrarsızlığı güçlendirdiğini ileri sürdü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ