Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Bangladeş'te Nizami'nin idamı ancak Devlet başkanı affıyla mümkün

        Bangladeş İçişleri Bakanı Kemal, idam cezası onanan Cemaat-i İslami lideri Motiur Nizami'nin infazının ancak Devlet Başkanı tarafından affedilmesi durumunda durdurulabileceğini açıkladı.

        Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Han Kemal, geçen hafta idam cezası Yüksek Mahkeme tarafından onanan Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami'nin infazının ancak Devlet Başkanı Abdül Hamid tarafından affedilmesi durumunda durdurulabileceğini açıkladı.

        Kemal, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkent Dakka'daki Merkez Cezaevi yetkililerinin dün Nizami'ye Yüksek Mahkeme kararını okuduklarını belirtti.

        İnfazın sadece Nizami'nin suçunu kabul edip af talep etmesi ve Devlet Başkanı Hamid'in de talebi onaylaması durumunda durdurulabileceğine işaret eden Kemal, "Nizami'nin kararını bekliyoruz. Nizami, devlet başkanından af talebinde bulunmazsa infaz için hazırlıklara başlayacağız. Bu durumda Nizami'nin ölüm cezası her an infaz edilebilir." diye konuştu.

        Bu arada Nizami'nin tutuklu bulunduğu Merkez Cezaevi ve civarında güvenlik önlemleri artırıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cuma günü Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bangladeş'te 75 yaşında bir mücahide, hiç bir dünyevi günahı olduğuna inanmadığımız insana idam kararı veren zihniyeti lanetliyorum. Her türlü girişimde bulunmuş olmamıza rağmen burada kinin, nefretin bu denli yaygınlaşmasını ve şu ana kadar bu tür idamları yapan bir anlayışı ben ne demokratik bir anlayış, ne de adil bir yönetim olarak görüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ