Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Doğum gününe bir kişi bile gelmeyen otizm hastası kıza 10 binden fazla hediye geldi

        HABERTURK.COM

        ABD'nin Maine eyaletinde Hallee Sorenson adlı otizm hastası kız, 18'inci yaşını bowling oynayarak ve arkadaşlarıyla pasta yiyerek kutlamak istemişti.

        Ailesi de kızlarının bu isteğine karşılık tüm arkadaşlarına davetiye yollamış, Hallee için büyük bir parti organize etmişti. Hallee, büyük gün geldiğinde heyecanla arkadaşlarını beklemeye başladı.

        Ancak partiye bir kişi bile gelmedi.

        Genç kız doğum günü pastasını tek başına yedi.

        Hallee'nin kuzeni Rebecca Guildford, geçen sene yaşanan bu olayı unutturmak ve işleri tersine çevirmek için sosyal medyanın gücünü kullanmaya karar verdi. Kuzeninin tek başına kutladığı 18'inci yaş günü fotoğrafını Facebook'tan paylaşatan Rebecca, Hallee'nin hikayesini anlattı.

        PASTASININ YANINDA AĞLADI

        Doğum günü 2 Temmuz'da olan kuzeni için herkesten destek isteyen Rebecca, posta kutusunun dünyanın dört bir yanından tebrik kartlarıyla dolmasını arzu ettiğini söyleyerek, ev adreslerini de yazdı.

        Kuzeninin bu sene hak ettiği gibi bir doğum günü kutlamasını isteyen Rebecca, "Bu annesi için de çok anlamlı olur. Tahmin edebileceğiniz gibi çocuğunuzun kendi doğum günü pastasının yanında ağladığını görmek insanın kalbini kırıyor. Eğer dünyada muhteşem bir doğum günü partisi hak eden varsa, o da bu kızdır" ifadelerini kullandı.

        Rebecca'nın paylaşımı, beklediğinden de büyük ilgi gördü. Hallee'nin binlerce kez paylaşılan fotoğrafı ve hikayesi, dünya basınında da yankı buldu.

        Stuff'ın haberine göre 8 Haziran'da yapılan paylaşımın üstünden henüz 10 gün bile geçmeden, Hallee'ye 10 binden fazla mektup ve hediye yağdı.

        Hatta o kadar çok mektup geldi ki, bunların kamyonla taşınması gerekti.

        Dünyanın çok çeşitli yerlerinden gelen hediyeleri yollayanlar arasında Afganistan'dan bir asker ve NASA çalışanı da vardı.

        Louisiana'ya doğru yola çıkan bir aile ise bizzat Hallee'yi evinde ziyaret ederek ona kart ve balonlar verdi.

        'Hallee's 19th Birthday' adıyla açılan bir Facebook sayfasında ise genç kızın hediyeleriyle verdiği sevinç dolu pozlar paylaşılıyor.

        Doğum gününe daha birkaç hafta olan Hallee'nin bu gidişle posta kutusu daha çok dolacak gibi görünüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ