Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile Rusya'da bir araya geldi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin, uçak krizinin ardından ilk kez St. Petersburg'da bir araya geldi. İki lider yaklaşık 1,5 saat başbaşa görüşmenin ardından, heyetler arası çalışma yemeğinde görüşmelere devam etti.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideriPutin'le yapacağı yüz yüze görüşme için "TUR" ile 13.15'te St. Petersburg kentine gitti.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'nda, Rusya Dışişleri Bakanlığı St. Petersburg Temsilcisi Vladimir Zapivalov, St. Petersburg Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Yevgeni Grigoryev, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile büyükelçilik ve başkonsolosluk personeli karşıladı.

        MİT MÜSTEŞARI DAHEYETTE

        Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya gitti.

        1,5 SAATLİK BAŞBAŞA GÖRÜŞME

        Daha sonraErdoğan ile Putin, St. Petersburg Konstantinovski Sarayı'nda bir araya geldi.

        Erdoğan ile Putin'in görüşmesi bir buçuk saat sürdü. Ardından heyetlerarası görüşmeye geçildi. Türk yetkili, Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmenin 'çok olumlu' bir hava içinde geçtiğini söyledi. Yetkili, ilişkilerin Kasım 2015 seviyesinin ilerisine götürülmesikonusundakararlılıkolduğunu belirtti.

        Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'deki iç politikada yaşanan zor duruma rağmen, Rusya'ya gelmesinin her iki tarafın da ilişkilerde normalleşme istediğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

        PUTİN: HER TÜRLÜ DARBE KALKIŞMASININ KARŞISINDAYIZ

        Rusya lideri Putin, "Bu görüşme her iki ülke halkının hayrına olacaktır.Her türlü darbe kalkışmalarına karşıyız. Sizin yönetiminizde Türk halkının bu sorunun üstesinden geleceğini umut ediyorum. Ticari-ekonomik ilişkilerimizi, terörle mücadeleyi ele alacağız.Bütün bunları yeniden hayata geçireceğimiz için çok seviniyorum" dedi.

        ERDOĞAN: NAHOŞ OLAYDAN SONRA...

        Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklmada, "Nahoş olaydan sonra süratle bir araya geldik. İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı bir sürecin içerisine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de halkımızı mutlu etmiştir.Bu ziyaretle beraber, sırası bizde olan üst düzey istişare konsey toplantılarına da başlayacağımız için çok mutluyuz. Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var, bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

        ÇALIŞMA YEMEĞİNE GEÇİLDİ

        Heyetler arası çalışma yemeğine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

        Saat 16.00'da tamamlanması beklenen yemek saat 17.15'te sona erdi. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin ortak basın toplantısı düzenledi.

        Putin'in Erdoğan'ı beklediği anlar kameralara böyle yansıdı
        Putin'in Erdoğan'ı beklediği anlar kameralara böyle yansıdı

        RUSYA YOLCULUĞU BÖYLE BAŞLADI

        Cumhurbaşkanı resmi fotoğrafçısı Yasin Bülbül, Instragram hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya giden uçağına binerken görüntüledi.

        https://www.instagram.com/p/BI4OesmDHWs/
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ