Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Dünya liderlerinden Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

        Gaziantep'te 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına dünya liderlerinden tepki yağdı. Türkiye'ye destek mesajlarında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletenliderler, hain saldırıyı lanetledi.

        PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TAZİYE MESAJI

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gaziantep'de yaşanan terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Kremlin resmi internet sitesinde yayımlanan mesajda, "Düğün merasimini hedef alan bu saldırı, terörizmin medeni toplum kuralları ve en temel ahlaki değerleri bile tanımadığını bir kez daha gösterdi. Yaşanan olay, uluslararası toplumun terörle mücadelede gerçek bir işbirliği yapması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Türk partnerlerimizle terörle mücadeledeki işbirliğini her yönüyle geliştirmeye hazırız." ifadeleri kullanıldı.

        Putin, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilerken, yaralılar için acil şifa dileklerini iletti.

        ALİYEV, ERDOĞAN'A TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

        Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi sitesinde yayımlanan mesajda, Erdoğan'a "Aziz kardeşim" diye hitap eden Aliyev, Gaziantep'te düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden son derece sarsıldığını bildirdi.

        Bu kanlı olaydan duyduğu öfkeyi ifade eden Aliyev, mesajında şunları kaydetti:

        "Terörün tüm çeşitlerine karşı hep birlikte, kararlılıkla ve devamlı mücadele yürütülmesi gerekiyor. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

        AKINCI: İNSANLIK DIŞI EYLEMİN AMACI TÜRKİYE'Yİ KAOSA SÜRÜKLEMEK

        KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Gaziantep'te düzenlenen, 51 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.

        Akıncı, terör saldırısıyla ilgili olarak yayımladığı mesajda, "Terör vahşeti bu kez de Gaziantep'te bir düğün ortamında kendini gösterdi. Bu terör saldırısını kınıyorum." ifadesini kullandı.

        Bu insanlık dışı eylemin amacının kuşkusuz ki masum insanların canı pahasına Türkiye'yi kaosa ve istikrarsızlığa sürüklemek olduğuna işaret eden Akıncı, "KKTC halkı adına bu acı gününde Türkiye halkı ile olan dayanışmamızı bir kez daha belirtirim. Bu alçak saldırı sonucu yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim." ifadesine yer verdi.

        HOLLANDE: TERÖRE KARŞI SAVAŞAN HERKESİN YANINDAYIZ

        Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını "şiddetle" kınadığını bildirdi.

        Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı dün akşam bir düğün sırasında 51 kişinin ölümüne yol açan alçak terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız." ifadelerine yer verildi.

        MERKEL'DEN YILDIRIM'A MEKTUP

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını bildirdi.Merkel, Gaziantep'teki terör saldırısı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım'a taziye mektubu gönderdi.

        Mektubunda, terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, şunları kaydetti:

        ''Sayın Başbakan, Gaziantep'teki dün kına gecesinde meydana gelen saldırıyı dehşet içinde haber aldım. Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanları oldular. Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve aileleriyle beraber. Sizden ricam aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir. Federal hükümet olarak teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yakın bir şekilde yanında olduğumuzun teminatını veriyorum.''

        İSPANYA'DAN KINAMA

        İspanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İspanya, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gaziantep kentinde cumartesi akşamı meydana gelen ve en az 50 kişinin ölümüne 94 kişinin yaralanmasına neden olan korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." ifadesi kullanıldı.

        Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileğinde bulunan İspanya hükümeti, ayrıca Türkiye'deki resmi otoriteler ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

        ABD BÜYÜKELÇİSİ BASS'TAN KINAMA

        ABD Büyükelçisi John Bass, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı. Büyükelçi Bass, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dün akşam Gaziantep'te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye'nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        NATO: TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

        NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, terör saldırıları karşısında ittifakın Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

        Stoltenberg, yazılı açıklamasında, "son günlerde meydana gelen Türkiye'deki korkunç terör saldırıları dizisini şiddetle kınadığını" aktardı.

        En derin duygularının saldırılarda yakınlarını kaybedenler, yaralananlar ve Türkiye halkıyla olduğunu vurgulayan Stoltenberg, "Bu zor zamanda Türk müttefiklerimizle olan dayanışmamızda bir bütünüz. Terörizmin her türlüsüyle mücadeledeki kararlılığımızı sürdürüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

        AB'DEN DAYANIŞMA MESAJI

        Avrupa Birliği (AB), Gaziantep'teki terör saldırısı sonrası Türkiye'yle olan dayanışmasını ifade etti.

        AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı.

        Dün geceki patlamanın düğünde eğlenen kadınları, erkekleri ve çocukları vurduğu ifade edilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin aileleri ve dostlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dilendi.

        İTALYA'DAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'ATAZİYE MESAJI

        İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Gaziantep’teki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

        İtalya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Mattarella’nın Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajına yer verildi.

        Mattarella mesajında, Gaziantep’te bir düğüne yönelik barbarca saldırıyı dehşetle öğrendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

        “Kör ve sinsi terör, bir mutluluk ve coşku fırsatı olan etkinliği, insanlığı rahatsız eden, yaralayan vahşetin olduğu bir trajediye dönüştürdü. Sivil toplumu ve birlikte yaşama kurallarını hiçe sayan bu zalim hareket, toplumlarımız temelinde bizim değerlerimizi, ilkelerimizi kararlılıkla korumada, terörle mücadelede diz çöktüremeyecek. Ülkeniz için bu acı dolu zamanda, başta evli çiftin ailesi ve tüm kurbanlara, İtalyan halkının ve benim şahsi derinden dayanışmamızı ve yaralılar için en içten acil şifalar dileklerimizi iletmek isterim."

        İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından “Gaziantep’te bir düğünde katliam. Terör zemin kaybediyor ve gaddarlık artıyor. İtalya, yeniden vurulan Türkiye’nin yanındadır” değerlendirmesini yaptı.

        İSRAİL'DENBAŞSAĞLIĞI MESAJI

        İsrail yönetimi, Gaziantep'teki terör saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

        İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Gaziantep'te öldürülenlerin ailelerine ve Türkiye'ye başsağlığı dileklerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadesine yer verildi.

        Açıklamada ayrıca, terörü yenmek için uluslararası toplumun bir araya gelerek kararlılık ve metanetle mücadele etmesi gerektiği kaydedildi.

        UKRAYNA'DAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

        UkraynaDevlet Başkanı Pyotr Poroşenko, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

        Ukraynalı lider, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'teki kanlı saldırıdan dolayı dehşete düştüm. Aklım saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. Hangi gerekçeyle olursa olsun şiddete hayır!" ifadelerinde bulundu.

        ERDOĞAN'A TELEFON ETTİ

        Ukrayna Devlet Başkanlığı Basın Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Poroşenko'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, son dönemde Türkiye'nin doğusunda yaşanan terör saldırıları nedeniyle taziyelerini sunduğu bildirilmişti.

        JAGLAND VE AYRAULT'DAN KINAMA

        Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınadı.

        Jagland, "Gaziantep'te bir düğün törenine yapılan terörist saldırı karşısında yıkıldım. Türkiye'nin ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanındayız." ifadelerini kullandı.

        Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'teki alçak ve menfur saldırı karşısında Fransa Türkiye'nin yanındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

        ALMANYA: YAS TUTUYORUZ

        Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınadı.

        Steinmeier, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, korkunç bir saldırının Türkiye'yi tekrar sarstığını belirterek, ''Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve onların aile ve dostlarıyla beraber. Bizler de onlarla beraber yas tutuyoruz.'' ifadesine yer verdi.Almanya Dışişleri Bakanı, bu saldırının ardında kim olursa olsun en sert şekilde kınanması gerektiğini, hiçbir şeyin masum insanlara şiddet ve saldırıyı haklı kılamayacağını kaydetti.

        AVRUPA KOMİSYONU ÜYESİ: KORKAKÇA BİR TERÖR EYLEMİ

        Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımlar ve Kriz Yönetimi'nden sorumlu komiseri Kıbrıslı Christos Stylianides Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısı ile ilgili Türkiye'ye taziyelerini bildirdi.

        Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Christos Stylianides "Gaziantep'te düğün törenine yapılan vahşi saldırıdan dehşete kapıldım. Korkakça bir terör eylemi. Düşüncelerim yaşamını yitirenler, aileleri ve Türk halkıyla birlikte" dedi.

        ÜRDÜN, KATAR VE BAHREYN'DEN KINAMA

        Ürdün, Katar ve Bahreyn'in Gaziantep'teki terör saldırısını kınadığı bildirildi.

        Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yayımlanan Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni'nin açıklamasında, "Gaziantep'teki bir düğün salonununu hedef alan saldırıyı kınıyoruz." denildi.Bu korkak saldırının karanlık terör örgütlerinin ve şer odaklarının, dünyanın her yerinde masumları hedef alan insan ve yaşam düşmanlığının yeni bir göstergesi olduğu ifade edildi.Ürdün'ün terörle mücadele de Türkiye'nin yanında olduğu, Türk hükümetine taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği belirtildi.

        Bahreyn Dışişleri Bakanlığının Bahreyn haber ajansı BNA'da yayımlanan açıklamasında, Gaziantep'teki saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.Açıklamada, Bahreyn'in kurbanların yakınlarına içten taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği kaydedilirken, terör saldırısının Türkiye'nin güvenliği ve istikrarını hedef aldığı değerlendirmesinde bulunuldu.Radikalizm, şiddet ve terörle mücadelede Bahreyn'in Türkiye'nin yanında olduğunun altı çizildi.

        Katar Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Katar'ın tüm insani değerlere, ilkelere ve semavi dinlere aykırı olan bu suç eylemini kınadığı kaydedildi.Katar'ın Türkiye Cumhuriyeti ve halkı ile dayanışma içinde olduğu ve ülkenin güvenliği ile istikrarını korumaya yönelik çabalara desteği vurgulandı.Açıklamada, Katar'ın kurbanların yakınlarına en içten başsağlığı dileklerini sunduğu ve yaralılara acil şifa dilediği aktarıldı.

        İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI SALDIRIYI LANETLEDİ

        İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Gaziantep'teki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek "Türkiye ile teröre karşı her türlü ortak mücadele için işbirliğine varız." dedi.

        Wallström, dün Gaziantep'i hedef alan terör saldırısını lanetlediğini ifade ederek Türk milletine başsağlığı diledi.

        PAPA FRANCISCUS DUA ETTİ

        Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Gaziantep’teki terör saldırısında yaşamını yitirenler ve yaralılar için dua etti.

        Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus meydanına bakan Papalık Sarayı’nın penceresinden Pazar günleri Angelus Duası’nı yapan Papa Franciscus,"Sevgili Türkiye’yi vuran kanlı saldırıya dair üzücü haberi almış bulunmaktayım. Saldırının kurbanları, ölenler, yaralılar için dua edelim." dedi.Papa, sözlerini "Herkes için barış diliyorum." diye tamamladıktan sonra bir süre sessizce dua etti.

        İNGİLTERE

        İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, sosyal paylaşım hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, PKK’nın bu hafta gerçekleştirdiği saldırıları ve son olarak Gaziantep’e yönelik terör saldırısını kınadığını kaydetti.

        Johnson, İngiltere’nin teröre karşı mücadelede Türkiye’nin yanında olduğunu bildirdi.

        GÜRCİSTAN

        Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili derin üzüntülerini ifade etti.

        "Bu inanılmaz vahşetten dolayı onlarca insan hayatını kaybetti. Dünyada barış seven tüm insanları tehdit eden, bu yüzyılın en büyük kötülüğü terörü kınıyoruz." ifadesini kullanan Kvirikaşvili, uluslararası toplumunun gösterdiği ortak çabayla çağdaş dünyayı tehdit eden terörü yeneceklerine inandığını kaydetti.

        Gürcistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "terörün her türünün kınandığı" vurgulandı. Saldırıda hayatı kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı dileklerinin iletildiği açıklamada, Gürcistan'ın Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğu belirtildi.

        AVUSTURYA

        Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Gaziantep'te düğünde gerçekleştirilen çirkin terörist saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleriyledir." ifadesine yer verdi.

        ROMANYA

        Romanya Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Gaziantep’teki terör saldırısından sonra dualarımız Türklerle. Romanya terörizmle mücadelede Türkiye’nin yanındadır.” ifadesi kullanıldı.

        PAKİSTAN

        Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'deki terör saldırısının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

        "Vicdan yoksunu bu saldırının düğünü mateme dönüştürdüğü" kaydedilen açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerinde bulunuldu.

        Açıklamada, terör saldırısının şiddetle kınandığı bildirilerek, Pakistan'ın her zaman olduğu gibi "kardeş" Türk halkıyla birlik içinde olduğu, Türkiye'nin "güçlü iradesi ve sarsılmaz azmi" ile terörü kati surette yeneceği ifade edildi.

        BARZANİ'DEN KINAMA

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Gaziantep'teki terör saldırısını kınadı.

        Barzani'nin ofisinden yayımlanan mesajda, "İnsanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınayıp, hayatını kaydeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

        IRAK: HER TÜRLÜ AŞIRILIĞI REDDEDİYORUZ

        Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Cemal tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınıyoruz. Irak devleti olarak terör ve her türlü aşırılığı reddediyoruz." denildi.

        "Komşu Türkiye ve bölge ülkelerinde meydana gelen saldırılar terör gruplarının benimsediği fikrin ne kadar vahşi ve insanlık değerlerinden uzak olduğunu gösteriyor." denilen açıklamada, terör saldırılarının önlenmesi için uluslararası çabanın artması çağrısı yapıldı.Açıklamada, "Gaziantep'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları, Türk halkı ve hükümetine başsağlığı diliyoruz." ifadesine yer verildi.

        MISIR YÖNETİMİ SALDIRIYI KINADI

        Mısır Dışişleri Bakanlığı resmi sözcüsü Ahmed Ebuzeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’nin Gaziantep şehrinde gerçekleştirilen, onlarca insanın ölümüne ve yüzlercesinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör eylemini kınıyoruz. Mısır halkı böyle kritik bir dönemde Türk halkının yanında yer almaktadır." ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada ayrıca yaralılara acil şifalar, ölenlerin ailelerine ise başsağlığı dilendi.

        GÜRCİSTAN

        Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıda onlarca vatandaşın hayatı kaybetmesinden dolayı derin üzüntü duyduğunu belirterek "Gürcistan terörü şiddetle kınıyor. Bugün dost Türk halkının yanındayız ve onlarla dayanışma içindeyiz. Saldırıda hayatı kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadesi kullandı.

        KAZAKİSTAN

        Kazakistan Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep’te yaşanan ve masum insanların ölümüne neden olan hain terör saldırısının şiddetle kınandığı bildirildi.

        Teröristlerin bir düğünü hedef almasının yarattığı öfkenin vurgulandığı açıklamada, kardeş Türk halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendiği aktarıldı.

        Açıklamada, Kazakistan'ın uluslararası toplumun terörle mücadele çabalarını desteklediğe işaret edilerek bu alanda uluslararası işbirliği ve koordinasyonun pekiştirilmesi çağrısı yapıldı.

        İRAN

        İran Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı resmi internet sitesinden yapılan açıklamayla kınadı.

        Açıklamada, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'nin, "Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınıyor, Türk milleti ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" değerlendirmesine yer verildi. Kasımi, bu insanlık dışı saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini belirtti.

        ROMANYA

        Romanya Dışişleri Bakanlığı ise Twitter hesabından paylaştığı kınama mesajının ardından, saldırıya bir de yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

        Saldırıda hayatının kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

        "Gaziantep'te bir çok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Masum insanlara yönelik böylesi saldırılar tarif edilemeyecek kadar korkunç. Terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

        LİTVANYA

        Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı iletti. Litvanya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Grybauskaite’nin mesajında, "Acımasız ve haksızсa yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu zor anda Türk halkına güç diliyorum” ifadeleri kullandı.

        Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius da birçok masum insanın canını alan terör saldırısını kınayarak bunun insanlık dışı bir suç olduğunu vurguladı. Linkevicius, "Kurbanların yakınlarına ve tüm Türk halkına içten başsağlığı diliyorum. Bu acılı günde Türk milletiyle dayanışma içindeyiz. Her türlü terörizmi kınıyor, terörle mücadelede uluslararası çabaları destekliyoruz." dedi.

        LETONYA

        Letonya Cumhurbaşkanı Rajmonds Vejonis da Twitter hesabından yayımladığı mesajda, "Gaziantep’te meydana gelen acımasız terör saldırısı nedeniyle Türkiye’ye içten başsağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar diliyorum." görüşünü aktardı.

        Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, ülkesi adına Türk halkına derin başsağlığı dileklerini iletti.

        Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise "Gaziantep'te bir düğün sırasında düzenlenen bombalı saldırıyı kınıyoruz. Letonya şiddetle terörü ve sivillerin hedefe alınmasını kınamaktadır." ifadeleri yer aldı.

        ESTONYA

        Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand da meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

        Kaljurand, Twitter hesabından yayımladığı mesajda "Gaziantep’te bir düğünde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Kurbanların ailelerine ve dostlarına en derin taziyelerimi diliyorum." sözleriyle saldıraya tepki gösterdi.

        BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ YEMEN, KUVETY VE FİLİSTİN'DEN KINAMA

        Arap ülkeleri ve kuruluşları, Gaziantep'te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

        Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırı kınanırken terörün kaynaklarını kurutmak ve dünya güvenliğini tehdit eden bu afeti defetmek için dünya ülkeleri arasında işbirliğinin artırılması gerekliliği üzerinde duruldu.

        Yemen Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Bu terör eylemi, terörist grupların ve şer odaklarının karanlık dünyasını, insanlığa düşman olduklarını kanıtlamaktadır." ifadesine yer verdi.

        Yemen'in terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğu vurgulanan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

        Kuveyt Haber Ajansı KUNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığından bir yetkili yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı, Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını korumak için alacağı her türlü önlemin desteklendiğini belirtti.

        Filistin Haber Ajansı WAFA da Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına başsağlığı dileklerini ilettiğini ve yaralılara acil şifa temennisinde bulunduğunu aktardı. Abbas, masum insanları hedef alan şiddet eylemlerini kınadı.

        Filistin Dışişleri Bakanlığı ise "korkak" terör saldırısını kınadı ve Filistin'in her daim Türkiye'nin yanında yer aldığı vurgusu yaptı.

        Mısır'daki Ezher kurumunun yaptığı açıklamada ise terörün her türlüsünün kınandığı belirtildi ve uluslararası topluma, dünyayı bu beladan kurtarmak için ortak çalışma yürütme çağrısı yapıldı.

        Açıklamada ayrıca, Türk halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu.

        AA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ