Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov hayatını kaybetti

        Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov hayatını kaybetti.

        Reuters'ın üç diplomatik kaynaktan aktardığı haberine göre 27 Ağustos Cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılanÖzbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov yaşamını yitirdi.

        Associated Press'in Kırgız bir diplomat ve Afgan bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberine göre, Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov için yarın cenaze töreni düzenlenecek.

        Adının açıklanmasını istemeyen Kırgız diplomat, Kırgızistan Başbakanı Soronbay Cenbekov'un, Kerimov'un cenaze törenine davet edildiğini, bugün veya yarın cenaze töreni için Özbekistan'a hareket edeceğini bildirdi.

        Afgan hükümet yetkilisi de, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin yarın Kerimov'un cenaze törenine katılacağını aktardı.

        Başbakan Binali Yıldırım, Kerimov'un ölümüyle ilgili olarak başsağlığı dileklerini açıklamıştı.

        Özbekistan'daki resmi makamlar ise henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

        Semerkant kentinde 30 Ocak 1938'de doğan ve 1989 yılından bu yana ülkeyi yöneten İslam Kerimov, 27 Ağustos Cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılmıştı. Özbek yetkililer, bugün Kerimov'un sağlık durumunun kritik olduğunu duyurmuştu.

        Bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer verilen haberlerde ise Kerimov'un doğduğu Semerkant'ta bir hareketlilik gözlendiği, bazı hükümet üyelerinin bu kentte bulunduğu iddia edilmişti. Sosyal paylaşım sitelerinde, şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda temizlik ve düzenleme çalışmalarının yapıldığı da ileri sürülmüştü.

        HABERTURK.COM/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ