Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Angela Merkel: Türkiye ile göçmen anlaşması gerekli

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesindeki güvenliği güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini ve sığınma talebi reddedilen mültecileri geri yollama işlemlerini hızlandıracaklarını söyledi.

        Reuters'ın haberine göre Merkel, genel durumun bir sene öncekine göre çok daha iyi olduğunu ifade etti.

        Partisi, aşırı sağcı AfD Partisi karşısında kayda değer bir düşüş yaşayan Merkel, korkulanın aksine mülteci akının Almanlara sağlanan yardımlarda kesintiye sebep olacağını da reddetti.

        Öte yandan Almanya-Türkiye ilişkilerini ele alış biçimini de savunan Merkel, AB ile Türkiye arasında varılan göçmen anlaşmasının gerekli olduğunu ve diğer ülkelerle yapılacak anlaşmalarda da bir örnek teşkil edebileceğini vurguladı.

        Anlaşma öncesinde Ege'de çok sayıda sığınmacının hayatını kaybettiğini hatırlatan Merkel, "Anlaşmayı imzaladığımızdan bu tarafa Ege'de hemen hemen kimse ölmek zorunda kalmadı. Türkiye ile imzalanan anlaşma, Mısır ya da Tunus ile yapılabilecek benzer bir anlaşmaya model niteliğinde." dedi.

        "DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI DURMALIYIZ"

        Merkel, muhalefetin hükümetin Türkiye'ye taviz verdiği yönündeki eleştirilerine ise, "Eğer Türkiye'de fikir özgürlüğü yoksa bunu dillendirmemiz gerekir. Eğer Türkiye'de darbe yapılıyor ve seçilmiş hükümet alaşağı edilmek isteniyorsa buna da karşı durmalıyız." diye yanıt verdi.

        HABERTURK.COM/DHA/İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ