Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den eşine tepki çeken yanıt

        Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, başkanlığa tekrar aday olursa eşi Ayşe Buhari'nin kendisini desteklemeyeceği yorumları üzerine, "Eşim hangi partiye ait bilmiyorum ama o benim mutfağıma, oturma odama ve diğer odaya ait" dedi.

        AP'nin haberine göre Buhari'nin bu yorumu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le ortak basın toplantısı düzenlediği sırada geldi.

        Buhari'nin açıklaması sırasında tam yanında duran Merkel ise önce bir bakış fırlattı, ardından güldü.

        Nijerya liderinin eşi Ayşe Buhari, BBC ile yaptığı röportajda, "Bana henüz söylemedi, ama eşi olarak karar verdim ki eğer 2019'a kadar böyle devam ederse, dışarı çıkıp seçim kampanyası yapmayacağım. Hiçbir kadına da daha önce yaptığım gibi oy verin demeyeceğim. Bunu asla tekrarlamayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

        Ayşe Buhari, söz konusu röportajda, kabinede değişiklik yapılmasını istediğini belirterek, eşinin üst düzeyyetkililerin çoğunu tanımadığını söylemişti.

        Ayşe Buhari
        Ayşe Buhari

        Buhari 2019'daki seçimlerde tekrar aday olup olmayacağına dair bir açıklama yapmadı.

        Eşine daha önce üç kez devlet başkanlığı adayı olup, dördüncüsünde seçilmeyi başardığını hatırlatan Buhari, "En sonunda ben başardım. Tüm Nijerya muhalefetini tatmin etmek veya hükümete dahil olmak kolay değil." dedi.

        Ayşe Buhari'nin Nijerya Savunma Akademisi'nden uluslararası ilişkiler ve stratejik çalışmalar alanında yüksek lisansı bulunuyor. Haberde, Buhari'nin Birleşik Krallık ve Dubai'de güzellik okullarında eğitim gördüğü bildiriliyor.

        SOSYAL MEDYADA TRUMP'A BENZETİLDİ

        Geçen yıl devlet başkanlığını devralan Muhammed Buhari'nin eşiyle ilgili sözlerine sosyal medya kullanıcılarından tepki geldi.

        Buhari'nin yorumlarını 'kadın düşmanı' olarak niteleyen kullanıcılar arasında, Nijerya liderini ABD başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'la kıyaslayanlar oldu.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ