Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı
        1

        ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken iki aday Hillary Clinton ve Donald Trump 3. ve son kez TV ekranlarında kozlarını paylaştı

        2

        3.'sü düzenlenen bu son münazara Donald Trump'ın son şansı olarak gösteriliyordu

        3

        Çünkü son zamanlarda kamuoyuna yansıyan vergi krizi ve kadınlar hakkında söylediği sözler nedeniye Trump'ın seçim kampanyası oldukça yara almış durumda.

        4

        Trump, konu hakkında "Asla olmayan, uydurulmuş bir olay yüzünden çok sayıda kadın seçmenin oyunu kaybetmeme inanabiliyor musunuz? Medya seçimlere hile karıştırıyor." sözleriyle kendisini savunmaya çalışsada başarılı olduğu pek söylenemez.

        5

        Nitekim seçimlere günler kala Hillary Cliton rakibi Trump karşısında yaklaşık 10 puan önde gözüküyordu.

        6

        ABD'de bir gelenek haline gelen başkanlık münazaralarında adaylar; göçmenler, başkanlığa uygunluk, dış politika, ekonomi, anayasa mahkemesi, borçlar ve yetkilendirmeler olmak üzere 6 kritik konuda düşüncelerini seçmenleriyle paylaşıyor.

        7

        Daha önce yapılan iki münazarayı da % 62'ye %27 ve %57'ye %34 oranlarıyla Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton kazandı.

        8

        Kullanılan oylar erkek, kadın, 55 yaş altı, 55 yaş üstü, üniversite mezunları ve üniversite mezunu olmayanlar olarak kategorilere ayrıldığında Clinton, her bölümde oy oranı bakımından rakibine üstünlük kurmayı başardı.

        9

        Son münazaraya bu başarısının verdiği güvenle çıkan olan Hillary Clinton ile seçimlerin kaderini değiştirmek için son şansı olan Donald Trump'ın 3. münazarasına Las Vegas'ta bulunan Nevada Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

        10

        ABD'de başkanlık seçimlerine haftalar kala Demokratların adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı iş adamı Donald Trump, karşı karşıya geldikleri son canlı televizyon programında birbirlerine sıkça ağır hakaretlerde bulundu.

        11

        Clinton'un, kadınlarla ilgili "müstehcen" ve "kaba" sözleri ortaya çıkan rakibini eleştirmesi, Trump'ın ise seçimlere hile karışabileceğini, bu nedenle sonuçları kabul etmeyebileceğini söylemesi dikkat çekti.

        12

        ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. Başkanlık Seçimleri öncesi Clinton ile Trump, Las Vegas - Nevada Üniversitesinde son kez canlı yayında kozlarını paylaştı. Daha önceki canlı yayınların aksine, bu münazarada taraflar birbirleriyle tokalaşmadan yerlerine geçti.

        13

        Zaman zaman gergin anların yaşandığı ve adayların sıkça birbirlerine ağır hakaretlerde bulunduğu münazara 1,5 saat sürdü. Oldukça sert geçen tartışmada, ülke güvenliğinden ekonomiye, dış politikadan adayların medyaya sızan ses kayıtları ve elektronik postalarına kadar farklı konular ele alındı.

        14

        "Seçim sonuçlarını kabul edecek misiniz?" sorusu üzerine Trump, 8 Kasım'da seçimleri Clinton'a karşı kaybederse sonuçları kabul edeceğini söylemek için henüz erken olduğunu ve bu konuda merak uyandıracağını dile getirdi.

        15

        Donald Trump'ın, konuşmasının bu bölümünde Clinton'dan bahsederken kullandığı "Sen ne kadar iğrenç bir kadınsın." ifadesi dikkati çekti.

        16

        "SEN PUTİN'İN KUKLASISIN"

        Clinton'un aleyhinde ise Wikileaks dolayısıyla yayınlanan belgeler konuşuldu. Bunun üzerine Clinton, Rusya'nın ABD seçimlerini sabote etmek için devreye girdiğini ve Trump'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir kuklası olduğunu ileri sürdü.

        17

        Ayrıca Trump, Clinton'un başkan olması durumunda 4 sene daha ABD'nin Obama dönemi yaşamaya devam edeceğini ve bunun ülkenin iç ve dış politikası adına bir felaket olacağını savundu.

        18

        "İRAN SİZE TEŞEKKÜR MEKTUBU YOLLAYACAK"

        Trump: Ne Obama ne de Clinton, radikal islamcı teröristleri bitirme konusunda bir söz söylemiyorlar. Putin bu konuda daha kararlı. Suriye'de, Rusya ile ortak faaliyetler yürütürsek teröristleri daha çabuk yok edebiliriz

        19

        Dış politika tartışması esnasında, Clinton ile Trump'a Musul operasyonu hakkında sorular yöneltildi.

        Obama'nın Irak politikasını sert bir dille eleştiren Trump, "Irak'ı İran'a teslim ettiniz. İran uzun zamandan beri bunu istiyordu. Size yakında teşekkür mektubu yollayacak." değerlendirmesinde bulundu.

        20

        Trump'ın, Obama dönemine yönelik "Obama rejimi" nitelemesi de dikkat çeken ifadelerinden biriydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ