Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Rusya uyardı: Çırılçıplak soyar, yatağa bağlarız!
        1

        2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Rusya, sarhoş taraftarlar için ilginç önlemler almaya hazırlanıyor.

        2

        Özellikle yüksek miktarlarda alkol tüketip olay çıkartan İngiliz taraftarlara yönelik olarak uygulanacağı söylenen yaptırımların içinde 'ayıltma evleri' de olacak.

        3

        Sarhoş olup, kötü davranışlar sergileyen taraftarlar gözaltı merkezlerine toplanıp, soyulacak ve ayılana kadar bir yatağa bağlanacak.

        4

        Turnuva yönetimine yakın kaynaklara göre, turnuvaya ev sahipliği yapacak 11 şehirde de bu gözaltı merkezlerinden bulunacak.

        5

        Rusya'nın şef bağımlılık psikiyatristi Yevgeny Bryun gelişmeleri doğrulayarak; "Ayıltma evleri yeniden açılacak" dedi.

        6

        Rusya futbol taraftarları lideri Eduard Latypov ise uygulamayı destekleyerek; "Birçok taraftar, yurtdışına veya başka bir şehre gittikleri zaman stadyumu pas geçip bara gidiyor. Bazen, statta hiç görünmedikleri bile oluyor." şeklinde konuştu.

        7

        Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova ise, daha önce Sovyetler Birliği döneminde var olan 'ayıltma evleri'nin yeniden açılacağını doğrulayarak; "Buna ihtiyacımız var. Bu bazı insanları tehlikeden uzak tutma şansı verecek. Kimsenin sokakta ölüm saçmasına izin veremeyiz." dedi.

        8

        EURO 2016'da Fransa sokaklarında İngiliz ve Rus taraftarlar arasında çıkan çatışmaların ardından, Putin'in aynı sahneleri Moskova'da görmek istemediği ve bu görüntüleri engellemek için ayıltma evlerine önem verildiği belirtildi. / HABERTURK.COM

        9