Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya CHP'li Bülent Tezcan taburcu edilecek

        Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Mücahit Kapçı, hastanede tedavisi süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, cuma günü taburcu etmeyi planladıklarını belirtti.

        Kapçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silahlı saldırıya uğrayan Tezcan'ın tedavisinin ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde devam ettiğini, şu anda durumunun gayet iyi olduğunu dile getirdi.

        Şarapnel parçasının Tezcan'ın kemiğine saplandığını ifade eden Kapçı, şöyle konuştu:

        "Şarapnel parçasının alınmaması, eğer alınırsa daha çok zarar vereceği riski olduğundan dolayı hocalarımız vazgeçti çıkarmaktan. Biz de uygun gördük. Eğer sinire değseydi, ayakta motor fonksiyon kaybına neden olabilirdi. Ayağını istediği gibi rahatça hareket ettirmeyebilirdi. Damarı parçalaması durumunda da ciddi kan kaybı da olabilirdi. Şu aşamada kalıcı bir hasar söz konusu değil. İlerleyen takip dönemlerinde de herhangi bir enfeksiyonla karşılaşmazsak kemik iyileşmesi sürecine bağlı olacak. O süreçten sonra eski sağlığına kavuşacak inşallah. Sağlık durumu şu an gayet iyi. Cuma günü taburcu etmeyi planlıyoruz."

        Kapçı, Tezcan'ın tam anlamıyla iyileşmesinin yaklaşık 2 ayı bulabileceğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ