Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump, Savunma Bakanlığı için James Mattis'i düşünüyor

        ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Savunma Bakanlığı için emekli General James Mattis'i düşündüğünü belirtti.

        Trump, 20 Ocak'ta devralacağı ABD yönetimi için kabinesini oluşturma çalışmalarını sürdürüyor.

        New Jersey'de muhtemel adaylarla görüşmelerini sürdüren Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, emekli General James Mattis'i Savunma Bakanlığı için düşündüğünü duyurdu.

        Mattis ile dün görüştüğünü yazan Trump, kendisini "çok etkileyici" ve "gerçek bir general" olarak nitelendirdi.

        James Mattis, 44 yıllık görev süresi sırasında ABD'nin Afganistan ve Irak işgallerinde önemli roller üstlenmişti. Felluce'de 2004'teki kanlı çatışmaları yöneten Mattis, CNN'in haberine göre, 2005 yılında San Diego'da askerlere yaptığı konuşmada, "Bazı insanlara ateş etmek eğlenceli." sözleri nedeniyle tepki çekmişti.

        Başkan Yardımcılığına seçilen Mike Pence de ABD medyasına yaptığı açıklamada, Mattis'in efsanevi bir askeri kariyeri olduğunu ifade etti.

        KABİNENİN BELİRLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

        Donald Trump ve ekibinin bugün New Jersey'de Trump'a ait golf tesislerinde yeni kabinenin oluşturulması amacıyla adaylarla görüşmeyi sürdüreceği belirtildi.

        Trump'ın ekibinden cuma günü yapılan açıklamalarda, Trump'ın Adalet Bakanlığına Senatör Jeff Sessions, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) başına da Kongre üyesi Mike Pompeo'yu getirmeyi planladığı kaydedilmişti.

        Trump'ın ekibi, bugün bazı pozisyonlar için yeni isimlerin duyurulabileceğini belirtti.

        Donald Trump, dün de Cumhuriyetçi Partinin 2012 başkan adayı Mitt Romney ile görüşmüştü. Trump'ın Romney'e Dışişleri Bakanlığı görevi teklif ettiği öne sürülmüştü ancak henüz resmi açıklama yapılmadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ