Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halep için olağanüstü toplantı çağrısı

        Katar'ın, başta Halep olmak üzere Suriye'deki durumu görüşmek için Arap Birliği ülkelerinden olağanüstü toplantı talebinde bulunduğu bildirildi.

        Mısır'ın başkenti Kahire'deki diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, olağanüstü toplantı talebi Katar'ın Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Delegesi Seyf bin Mukaddem el-Buayneyn tarafından Arap Birliği Genel Sekreterliği'ne iletildi.

        Olağanüstü toplantıda, Halep başta olmak üzere Suriye'deki durumun ele alınmasının amaçlandığı belirtildi.

        Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt da bugün yaptığı açıklamada, Suriye'nin Halep kentinde Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin sivillere yönelik işlediği "suçları ve kötülükleri" kınayarak, acil ateşkes çağrısında bulunmuştu.

        Ebu Gayt, Arap Birliği'nin Suriye krizi konusunda elinde güçlü ve etkili araçları bulunmasa da halka yönelik suçlar karşısında sessiz kalmayacağını ve akan kanın durması için etkili taraflarla iletişime geçmeye devam edeceğini kaydetmişti.

        Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, doğu Halep bölgesinde 6 kilometrekarelik alana sıkışan on binlerce sivili bombalamaya devam ediyor.

        Doğu Halep'i havadan ve karadan ağır silahlarla vuran rejim ve destekçilerinin saldırılarında 15 Kasım'dan bu yana bin 71 sivil öldü, binlercesi yaralandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ