Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'den cinayet itirafı!

        Uyuşturucu savaşları ve polisin uyuşturucu çetelerine yönelik infazlarıyla gündeme gelen Filipinler'de devlet başkanı Rodrigo Duterte daha önce suçluları bizzat kendi elleriyle öldürdüğünü açıkladı.

        Davao Belediye Başkanı olduğu dönemle ilgili konuşan Duterte, "Davao'da bu işi bizzat kendi ellerimle yapıyordum. Bunu polislere 'ben yapıyorsam, siz neden yapamayasınız' demek için yaptım." ifadelerini kullandı.

        20 yıl belediye başkanlığı yaptığı Davao'da sık sık motorsikletiyle dolaştığını söyleyen Duterte, "Motorsikletimle şehri dolaşıyordum. Sokaklarda devriye atarak, bela arıyordum. Bana meydan okuyacak birilerini arıyordum ki, onları öldürebileyim." şeklinde konuştu.

        ÖLÜM MANGALARINI YÖNETMEKLE SUÇLANIYOR

        Ülkede uyuşturucuyu bitirme vaadiyle 30 Haziran'da başkan seçilen Duterte, seçildikten sonra uyuşturucu çetelerine karşı savaş açmıştı. Duterte, koltuğu aldıktan sonra yapılan uyuşturucu operasyonlarında 2086 kişi hayatını kaybetti. Polis raporlarına göre, 3000 kişi ise 'açıklanamayan nedenlerden' dolayı hayatını kaybetti.

        Kendini Adolf Hitler ile kıyaslayan Rodrigo Duterte, ülkede sayıları 3 milyonu bulduğu tahmin edilen uyuşturucu bağımlılarının tamamının öldürülmesi gerektiğini düşünüyor.

        Duterte daha önce tecavüz ve insan kaçırma ile suçlanan en az 3 kişiyi öldürdüğünü açıklamıştı. İnsan hakları örgütleri, Duterte'nin Davao'da en az 1000 kişinin ölümünden sorumlu olan ölüm mangalarını yönetmekle suçluyor.

        Eylül ayında senatoda ifade veren bir ölüm mangası üyesi, Duterte'nin muhalifleri öldürme emri verdiğini ve Adalet Bakanlığı'nda çalışan bir görevliyi Duterte'nin bizzat öldürdüğünü söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ