Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Türkiye ile İran Halep'i görüştü

        Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve Halep’teki son gelişmeler ile bölgesel konular ele alındı.

        Yıldırım'ın, Cihangiri’ye İran’la ikili ilişkilerin her alanda daha ileri bir seviyeye taşınmasına önem verdiğini, Türkiye-İran ilişkilerinin geliştirilmesinin bölgesel güvenlik ve refaha da katkıda bulunacağını söylediği belirtildi.

        Halep konusunun ele alındığı görüşmede Yıldırım, Halep'teki insani durumun endişe verici olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda sorumluluk alarak tahliyelerin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve bölgeye insani yardımın ulaştırılması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

        Yıldırım görüşmede, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshah Cihangiri'ye tahliyeler konusunda İran'ın da gerekli girişimleri yapması gerektiğini ve iki ülkenin işbirliği içerisinde bu konuyu çözmesi gerektiğini söyledi.

        Geçtiğimiz hafta İstanbul'da yaşanan terör saldırıları nedeniyle taziyelerini ileten Cihangiri, terörle mücadelede Türkiye ile kapsamlı işbirliğine devam edileceğini söyledi.

        Halep'teki tahliye sürecinin sorunsuz ilerlemesini arzu ettiklerini söyleyen Cihangiri, Türkiye ile İran arasında artan işbirliğinin bölgenin çıkarına olacağını belirtti.

        Yıldırım ile Cihangiri, ilerleyen dönemde de siyasi diyalog ve üst düzey temasları sürdürmek konusunda anlaşmaya vardı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ