Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail'den, Suriye'nin attığı füzeler hakkında yeni iddia!

        İsrail ordusu, geçen cuma Suriye rejim güçlerine ait birliklerin İsrail uçaklarına yönelik attığı roketlerin sivilleri tehdit ettiğini belirtti.

        İsrail Kanal 10 televizyon kanalının, ordu tarafından yürütülen incelemeye dayanan haberinde, "Geçen cuma, Suriye tarafından atılan ve İsrail hava savunma sistemleri tarafından imha edilen roketler, neredeyse İsrail'deki yerleşim alanlarına düşecekti." ifadesi kullanıldı.

        Roketlerin sivillerin hayatını tehdit ettiği ve imha edilmesinin çok önemli olduğu belirtilen haberde, roketlerden birinin 200 kilogram patlayıcı madde ihtiva eden 7 ton harp başlığı olan balistik roket olduğu kaydedildi.

        Haberde ayrıca, ordunun iki hafta içerisinde, "Sihirli Değnek" isimli füze savunma sistemini devreye sokacağı aktarılarak, bu sistemin, İsrail'i hedef alan tüm füzeleri etkisiz hale getirebileceği vurgulandı.

        REKLAM

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail savaş uçaklarının cuma günü Suriye'ye hava saldırı düzenlediğini, "Hizbullah'a gelişmiş silah transferini önlemek için yapılan saldırının gerektiğinde tekrar edeceğini" söylemişti.

        Suriye ordusu ise bir İsrail uçağını düşürdüklerini, bir diğerini de vurduklarını iddia ederken İsrail ordusu bu açıklamayı yalanlayarak İsrail'e ait hiçbir savaş uçağının zarar görmediğini öne sürmüştü.

        İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Suriye rejimini, İsrail uçaklarını hedef almasının tekrarlanması durumunda, hava savunma bataryalarını imha etmekle tehdit etmişti.

        İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, belirli aralıklarla Suriye topraklarında faaliyet gösteren İran destekli Hizbullah güçleri ile rejime ait askeri noktalara operasyonlar düzenliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ