Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyayı sarsan 5 gün!
        1

        Dünya, son dönemin tansiyonu en yüksek haftalarından birini geride bıraktı. Suriye'nin İdlib kentine düzenlenen kimyasal saldırı gündemi belirlerken, St. Petersburg ve Stockholm'de düzenlenen terör saldırılarında birçok kişi hayatını kaybetti.

        2

        Özellikle Suriye'ye düzenlenen füzeli saldırının ABD'nin 1. Dünya Savaşı'na girişinin 100. yılına denk gelmesi ve ardından Washington-Moskova hattında yükselen gerilim tüm dünyada 'yeni bir büyük savaşın eşiğinde miyiz' sorusunu gündeme getirdi.

        3

        İşte gün be gün yaşananlar...

        10

        5 NİSAN ÇARŞAMBA

        Uzun süredir ABD'nin gündeminde olan ve Başkan Donald Trump tarafından 'en ciddi tehdit' olarak değerlendirilen Kuzey Kore yeni bir füze denemesi yaptı.

        11

        Füze denemesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, "ABD, Kuzey Kore hakkında yeterince konuştu. Daha fazla yorum yapmayacağız." ifadeleriyle 'askeri müdahale' sinyalleri verdi.

        12

        ABD'nin askeri müdahale sinyali verdiği tek ülke Kuzey Kore değildi. İdlib'de gerçekleşen kimyasal saldırının ardından ABD Başkanı Trump, "Suriye'deki saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Yapılanlar benim için kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

        16

        Pentagon, Suriye rejimine ait Şayrat hava üssünün Akdeniz'deki ABD donanmasına ait gemilerden fırlatılan 59 Tomahawk füzesiyle vurulduğunu duyurdu.

        17

        Şeyrat'a düzenlenen saldırının ardından Rusya, saldırının uluslararası hukukun ihlali olduğunu söyledi ve ABD ile Suriye üzerindeki hava trafiğini düzenlemek için yapılan işbirliğinin sona erdirildiğini açıkladı.

        18

        ABD cephesi ise Esed rejimine gereken mesajın verildiğini ve kırmızı çizgilerin geçilmemesi gerektiği yönünde açıklamalar yaptı.