Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Beyaz Saray: Merkel ile Trump çok iyi anlaşıyor

        Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD ile Almanya arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi olduğunu belirterek, "Başkanın (Trump) Merkel ile olan ilişkisi inanılmaz; çok iyi anlaşıyorlar ve Başkan ona (Merkel) çok saygı duyuyor." dedi.

        Sözcü Spicer, sabah saatlerinde sosyal medya hesabı Twitterdan Almanyayı eleştiren ABD Başkanı Donald Trumpın açıklamasının ardından, günlük basın brifinginde konuyla ilgili soruları yanıtladı.

        Merkelin, "Avrupa Birliğinin artık ABDye güvenemeyeceği" şeklindeki değerlendirmesini soran basın mensubuna Spicer, "Başkanın (Trump) Merkel ile olan ilişkisi inanılmaz; çok iyi anlaşıyorlar ve Başkan ona (Merkel) çok saygı duyuyor. Kendisi, sadece Almanyayı değil, Avrupanın kalanını da önemli bir müttefik olarak görüyor." şeklinde cevap verdi.

        REKLAM

        Merkelin sözlerinin medya tarafından "çarpıtıldığını" iddia eden Spicer, Merkelin "Avrupanın kaderinin kendi elinde olduğunu" söylediğini ve Trumpın da aynı çizgiye işaret ettiğini dile getirdi.

        Konuyla ilgili sabah saatlerinde Twitterdan açıklama yapan Trump ise "Almanya ile devasa bir ticari açığımız var; artı NATO ve askeri olarak ödemeleri gerekenden çok daha azını ödüyorlar. ABD için çok kötü. Bu değişecek." yorumunu yapmıştı.

        İlk yurt dışı ziyareti kapsamında Almanyada G7 toplantılarına katılan Trump ile Merkel arasında görüş ayrılıklarının olduğu ve Almanya Başbakanının "Artık ABDye güvenemeyiz" şeklindeki yorumu medyaya yansımıştı.

        Trump, kampanya döneminden bu yana NATOya gereken ödemeleri yapmadıkları gerekçesiyle başta Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesini eleştiriyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ