Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Trump: İlginç şeyler oluyor!

        ABD Başkanı Donald Trump, kritik telefon görüşmeleri yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la da görüşen Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'le Orta Doğu barışı hakkında konuştuklarını ve ilginç şeyler olduğunu söyledikten sonra Çin Devlet Başkanı ve Japonya Başbakanı'yla a görüştüğünü belirtti.

        Trumpattığıtweette"Dün, Ortadoğudakibarışhakkında Suudi Arabistan Kralı'yla görüştüm. İlginç şeyler oluyor." şeklinde konuştu.

        Daha önce Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iseTrump'ınKatar kriziyle ilgiliSuudi Arabistan Kralı Selman, Katar Emiri Şeyh Temim binHamadAl Sani ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed binZayedAlNahyanile telefonda ayrı ayrı konuştuğu belirtilmişti.

        REKLAM

        KUZEY KORE MESELESİ

        ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile telefonda ayrı ayrı görüşerek "Kuzey Korenin oluşturduğu tehditleri" de ele aldığı bildirildi.

        Beyaz Saray, Trump ile Şi ve Abe arasındaki telefon görüşmelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

        Açıklamada Trump'ın "Kuzey Korenin oluşturduğu nükleer ve balistik füze tehdidiyle" ilgili endişelerini Şiye aktardığı, iki liderin de Kore Yarımadasının nükleer silahlardan arındırılmasının önemine vurgu yaptığı belirtildi.

        Donald Trump, resmi Twitter hesabından bugün de İtalya ile görüşeceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ