Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'dan ABD'nin yaptırımlarıyla ilgili açıklama

        Reuters'in haberine göre Fransa Dışişleri Bakanlığı, ABD'ninRusya, İran ve Kuzey Kore'ye getirdiğiyaptırımlarlailgiliaçıklama yaptı. Açıklamada durumun sınır ötesiulaşımnedeniyle uluslararası hukuka ters düştüğü belirtildi.

        REKLAM

        Açıklamada ayrıca, Fransız ve Avrupa yasalarının düzeltilmesi gerekeceği belirtilirken yaptırımların Avrupa'daki vatandaşları ve şirketleri etkilemesi potansiyeline karşılık AB Konseyi'nde tartışılması gerektiğinin altı çizildi.

        AB DE TEPKİLİ

        Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Rusya’ya yeni yaptırımlar öngören ABD'deki yasa tasarısının, kasıtsız bir şekilde AB'nin enerji güvenliği çıkarlarını tek taraflı olarak etkileyebilecek sonuçlara neden olabileceğini belirterek, "Bu nedenle endişelerimizin yeterince dikkate alınmaması durumunda birkaç gün içinde uygun şekilde hareket etmeye hazırız." ifadesini kullandı.

        Juncker, ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylanan Rusya, İran ve Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısının Avrupalı şirketlere olası etkilerine ilişkin açıklama yaptı.

        AB'nin Rusya'ya uygulanmakta olan yaptırımlara tamamen bağlı olduğunu kaydeden Juncker, "ABD’deki yasa tasarısı, kasıtsız bir şekilde AB'nin enerji güvenliği çıkarlarını etkileyen tek taraflı etkilere neden olabilir. Bu nedenle endişelerimizin yeterince dikkate alınmaması durumunda birkaç gün içinde uygun şekilde hareket etmeye hazırız. Amerika çıkarlarının önce, Avrupa çıkarlarının sonra geldiği anlamına gelemez." ifadelerini kullandı.

        ABD Temsilciler Meclisi tarafından 3'e karşı 419 vekilin oyu ile kabuledilentasarı,Rusya,İranveKuzey Kore'ye yeni yaptırımlar getiriyor. Tasarıya göre Başkan DonaldTrumpyönetiminin Rusya'ya mevcut yaptırımları hafifletmeden veya kaldırmadan önce Kongre onayını alması gerekecek.

        Tasarıya göre Rusya'ya Ukrayna'daki adımlarıyla ilgili yeni yaptırımlar getiriliyor, İran ile Kuzey Kore de nükleer ve balistik füze programları nedeniyle yaptırımlara maruz kalacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ