Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD Enerji Bakanı’na telefon şakası

        ABD Enerji BakanıRickPerry, ünlülere yaptığı telefon şakalarıyla tanınan Rus komedyenin telefon şakasının yeni kurbanı oldu.

        Reuters'in haberine göre19 Temmuzgünügerçekleşen telefon görüşmesinde Perry,22 dakika sürentelefongörüşmede ABD'nin Rusya’ya karşı yaptırımlarıve Ukrayna’nın petrol ve gaz geliştirmesine yardım edilmesi dahil bir dizi konudaciddibirtonda konuştuğuseskaydıortayaçıktı.

        REKLAM

        Enerji Bakanlığı SözcüsüShaylynHynesyaptığı yazılı açıklamada, telefon şakasını doğruladı.Hynes, “Bu kişiler, üst düzey yetkililer ve ünlülere, özellikle de hükümetlerinin çizgisine uymayan bir ajandayı destekleyenlere karşı yaptıkları şakalarla biliniyorlar” dedi.

        Enerji Bakanı'naşaka yapan iki komedyen VladimirKrasnovveAlexeiStolyarov, daha önce de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putintaklidiyleİngiliz şarkıcıEltonJohn’u kandırdığı belirtildi.

        Ses kaydında BaşkanTrumpyönetiminin, BaltıkDeniziüzerinden Avrupa’ya doğal gaz taşınmasını öngören Rus projesi "Nord Stream 2"’ye karşı olduğunu belirten Perry,ABDteknolojisinin Ukrayna’ya gaz geliştirmesinde yardım edebileceğini belirtiyor.

        Paris iklim anlaşmasına dadeğininenPerry'nin ses kaydıİlk olarak E&E News tarafından haberleştirilirkentelefon görüşmesinin kaydı internet üzerinden de yayınlandı.

        Başkan DonaldTrumpgeçen ay yaptığı açıklamada, Washington’ın Ukrayna’ya daha fazla kömür ihraç etmeyi planladığını duyurmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ