Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Arakan'da son durum

        25 Ağustos'tan bu yana ordu ve Budist milliyetçilerin saldırısı altındaki Arakan Müslümanları Bangladeş'e geçmeye devam ediyor.

        Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin yaptığı açıklamaya göre Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçarakBangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 11. gün itibariyle 123 bini geçtiği belirtildi.

        Myanmar-Bangladeşsınırındaki Naf Nehri üzerindenBangladeş'e geçenArakanlı Müslümanlardan bir kısmının Cox Bazar kentindeki kamplara gittiği ve şu anda bu kampların kapasitesinin aşıldığı ifade edildi.

        REKLAM

        Myanmar yönetimi, göç yoluna düşen ya da evsiz kalan Arakanlı Müslümanlara insani yardım ulaştırılmasına da izin vermiyor.

        Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında, 25 Ağustos'tan beri çok sayıda Arakanlı Müslüman sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda 60'tan fazla köy hedef alınıp bu köylerden onlarcası yakıldı.

        On binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği sebebiyle bölgeden kaçmaya, kara ve deniz yoluyla Bangladeş'e geçmeye çabalıyor. On binlerce Arakanlı Müslüman'ın sınır bölgesindeki bekleyişi sürüyor.

        Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları, hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildiriyor. Bazı sivil toplum kuruluşları ise rakamın binlerce olduğunu iddia ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ